Erdoğan ile Bahçeli 35 dakika görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme 35 dakika sürdü. Bahçeli, sosyal medya hesabından İdlib konusunda yaptığı paylaşımda, "Hesap sorulmadan, zulmün kalbine hançer sokulmadan, dökülen şehit kanlarının bedeli ödetilmeden artık vazgeçmeyi düşünmek bile felakettir" diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Görüşme 35 dakika sürdü. 2020 yılının ilk yüz yüze görüşmesinin ardından resmi bir açıklama yapılmadı.

İki liderin iç siyasetin yanı sıra Suriye ve Libya konusundaki gelişmeleri ele aldığı belirtildi. Erdoğan ile Bahçeli en son 19 Kasım 2019'da bir araya gelmişti. İki lider, Bahçeli'nin rahatsızlığının ardından Meclis'te kısa süreli bir görüşme de yapmıştı.

MHP lideri Bahçeli akşam saatlerinde sosyal medya hesabından İdlib ve Libya ile ilgili paylaşımlar yaptı. Bahçeli şunları yazdı:

İDLİB MESAJI: ARTIK VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNMEK BİLE FELAKETTİR

"İdlib’de zalime karşı mazlumun safındayız. İdlib’de caniye karşı cesaretin tarafındayız. Türk vatanını müdafaa azmiyle, milli güvenliği muhafaza amacıyla İdlib’deyiz. Mücadelemiz gittiği yere kadar taşınmalı; İdlib, İblis’in tasallutundan kurtarılmalı, huzur hakim olmalıdır. Mahkûm ve mağlup bir millet değiliz. Hiçbir zaman da olmadık. Ecdadımızın çağrısı, coğrafyanın seslenişi, mazlumların iç çekişi, şühedanın hatırası milli şuurda mevcut ve meknuzdur. Duruşumuz bunlarla mündemiçtir. Türk milleti beklenendir, bekleyendir, özlenendir, övülendir. Türk milleti İdlib ve Libya’da muzaffer tarihinin, milli bekasının, meşru savunma haysiyetinin onur mücadelesini yapmaktadır. Bu mücadelenin mebde ve menşei imanlı millet ruhudur. Aklen, ahlaken, hukuken, vicdanen ve tarihen Türk devletinin duruşu Hak’tan yanadır ve doğrudur. Son yurdumuzun işgal planları, Türk milletinin kutlu varlığını imha projeleri yüzyıllardır ehl-i salibin ve onlara taşeronluk yapan mihrakların haram kursaklarında bekleyen meşum ve melun bir hevestir. Bu heves her defasında boşa çıkarılmış, vahşi tezgâh kırılıp atılmıştır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyada bir asır önce neler yaşandıysa, hangi karanlık senaryolar tedavüle alındıysa, hangi oyunlar sahnelenmişse şimdilerde bir benzerine, hatta daha karmaşığına hem müşahit hem de muhatap oluyoruz. Kuşkusuz dün haklıydık, bugün de haklıyız. Elbette şehit veriyoruz. Acı duyuyoruz. Hüzün diyarında filiz filiz açıyoruz. Ancak iman ediyoruz ki, şehitler ölmez, vatan bölünmez. Hesap sorulmadan, zulmün kalbine hançer sokulmadan, dökülen şehit kanlarının bedeli ödetilmeden artık vazgeçmeyi düşünmek bile felakettir."  (HABER MERKEZİ)