Erdoğan: ABD ile her an her türlü dayanışmamız olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'ın İdlib sözlerini destekleyen açıklama geldi. Erdoğan Kavala için yeni gözaltı kararına da saygı gösterilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün düzenlenen grup toplantısının ardından gazetecilere açıklamalar yaptı. ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz" açıklamasıyla ilgili, "Her an her türlü dayanışmamız olabilir" değerlendirmesini yapan Erdoğan, Rusya'nın bu konuda olumsuz senaryoların içerisinde olacağına da inanmadığını söyledi.

Erdoğan Kavala'ya gözaltı kararı ile ilgili olarak, "İşine gelen yargının verdiği olumlu karara, 'Yargı iyi karar verdi' derken, işlerine gelmeyen karar için niçin yargıyı eleştirme yoluna gidiyorlar. Yargı bir kısmını tahliye etti, Kavala ile ilgili de bu kararı verdi. Saygı duymaları lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı yeni darbe girişimi iddiaları ile ilgili bir soruya da, ''Bunlar tamamen kampanya, oyuna gelmeyelim. Adını bile anmak bize haramdır'' yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan: İnsan Kılıçdaroğlu'nda 1 dolar olup olmadığından şüpheleniyorErdoğan: İnsan Kılıçdaroğlu'nda 1 dolar olup olmadığından şüpheleniyor

Etiketler Erdoğan Suriye İdlib