Diyarbakır’da Ulusal Birlik Çalıştayı başladı

Diyarbakır'da düzenlenen "Ulusal Birlik Çalıştayı" başladı. Çalıştay 2 gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve HDP’nin yanı sıra 7 Kürt partisi tarafından oluşturulan 'Kürdistani İttifak', Diyarbakır'da iki gün sürecek "Ulusal Birlik Çalıştayı" düzenliyor.

Çalıştaya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, görevden alınarak yerine kayyım atanan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu-Kuzey (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadî Partisi temsilcileri ile kanaat önderleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katılıyor.

"Tifaqa mayinde, azadiyek mayinde/Kalıcı birlik, kalıcı özgürlük” yazılı pankartların asıldığı çalıştay, Ayşe Gökkan, Murat Bozdemir ve Naim Sabrioğlu’nun moderatörlüğünde başladı.

KONU BAŞLIKLARI

Çalıştayda, “Kalıcı Ulusal İttifak modeli; Ulusal Meclis mi, Kongre mi, Demokratik Cephe mi?” kalıcı ittifak için, “TEVKURD, DTK, Güney Kürdistan deneyleri, TEV-DEM, ENKS gibi modellerin incelenmesi ve tartışılması”, “Dünyadaki ulusal birlik deneylerimleri”, “Ulusal ittifak yolunda aşılması gereken sorunlar”, “Kürt halkının kazanımlarına yönelik artan saldırılar ve buna karşı yapılması gereken çalışmalar” gibi gündem maddeleri tartışılacak.

Çalıştaydan çıkacak sonuçlar, "Kürdistani İttifak çalışmasının bir parçası" olarak ve öneri haline getirilerek ilgililere iletilecek. (HABER MERKEZİ)