Belediyede boş oda mesaisi!

Tufanbeyli Belediyesi'nde 7 çalışan seçimden sonra görevlerinden alındı. 7 kişi mesai boyunca boş bir odada bekletilerek, hiçbir iş yaptırılmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'ya bağlı Tufanbeyli ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Remzi Ergü, 7 çalışanı görevden alarak boş bir odada 'görevlendirdi'. Çalışanların, seçimde AK Parti için çalışmadıkları gerekçesiyle görevden alındıkları öne sürüldü.

31 Mart'taki yerel seçimde AK Parti yüzde 49,42, CHP ise yüzde 49,01 oy oranında oy almış ve Ergü 45 oy farkla seçimi kazanmıştı.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre bütün gün boş bir odada bekletilen personelin belediyenin çaycısı tarafından denetlediği öne sürüldü. Çalışmadan oturan belediye çalışanları herkesin kendilerine vebalı gibi davrandığını, giriş-çıkış saatlerini not alan çaycının kendilerine çay dahi vermediğini anlattı.

2012 yılından beri belediyede memur olarak çalışan Ziraat mühendisi A. A., çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Annemi ve teyzemi kaybettim. İzin sonrası belediyeye döndüğümde ise sistemlere giriş şifrelerimin iptal ettiklerini öğrendim. Daha sonra ise görevden alındığım tebliğ edildi. Aşağıdaki boş odaya geçmem istendi. İlk başta siyasi hırs geçer bu süreç dedik. Ancak aylar geçti süreç bitmedi. İki çocuğum var. Sürekli ne olacak endişe içerisinde yaşıyorum” dedi.

Belediye başkanı Ergü ise hakkındaki iddiaların doğru olmadığını ve yıpratılmaya çalışıldığını savundu.