Soylu: Bir Menzilci gösterin bakanlığı bırakırım

Menzil tarikatının İçişleri Bakanlığı'nda kadrolaştığı iddiası sorulan Bakan Süleyman Soylu, "Bir tane göstersinler, bakanlığı bırakırım" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Menzil tarikatının İçişleri Bakanlığı’nda kadrolaştığı iddialarını reddederken, bu tarikata bağlı tek bir bakanlık çalışanı gösterilmesi halinde istifa edeceği sözünü verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesine ilişkin milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Soylu'ya CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, "Bir İçişleri Bakanı olarak, gönül rahatlığı ile 'Bakanlığımızda herhangi bir tarikat yoktur. Herhangi bir cemaat yoktur’ diyebilir misiniz? İçişleri Bakanlığı’nda Menzil tarikatının çok ciddi kadrolaştığı, tayin-atama yaptırdığı iddiaları var" diye seslendi. Bakan Soylu, CHP'li Öztunç'un sorusunu şöyle yanıtladı: "Bir tane göstersinler, bakanlığı bırakırım. Bu sorularınız ile birilerinin çanağına su taşıyorsunuz. İyi niyetli olabilirsiniz ama birileri kurumlarımız üzerinden yeni bir operasyon yapmak istiyorlar, bu oyuna gelmeyin." (HABER MERKEZİ)