Karamollaoğlu: Sayemizde ABD Suriye'ye girdi

Hükümetin dış politikasını eleştiren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Dış politikamız iflas etti. Şimdi içinde bulunduğumuz durumdan nasıl kurtulacağımızı bilemiyoruz. Sayemizde ABD Suriye’ye girdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi (SAADET) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'nin Rusya ve ABD ile imzaladığı anlaşmalara değinen Karamollaoğlu, "Dün akşam Putin ile Sayın Cumhurbaşkanı bir araya geldiler ve 10 maddelik bir protokol imzalandı. Aynı zamanda 120 saatlik ateşkes süreci de doldu. Süreçle alakalı ne yazık ki tam bir kargaşa yaşıyoruz. Bir tarafta ABD’nin stratejik müttefikimiz olduğu vurgulanıyor ama ABD’nin bizim dostumuz olup olmadığı konusunda tereddütler var" diye konuştu.

'ABD, SURİYE'DE KALMAK NİYETİNDE'

"ABD’nin aldığı tavır bizi ciddi manada endişe ettiriyor" diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Dış politikada sıkıntılar var, dış politikamız iflas etti. Suriye sorunu 10 yıl öncesinde yoktu lakin şimdi var, bize milyarlara mal oldu, yüzlerce şehit verdik. Suriye mahvoldu milyonlarca insan yurdunu terk edip mülteci konumuna düştü. Şimdi içinde bulunduğumuz durumdan nasıl kurtulacağımızı bilemiyoruz. Sayemizde ABD Suriye’ye girdi. Suriye darmadağın oldu, biz hâlâ Suriye’nin toprak bütünlüğü türküsünü söyleyerek geziyoruz. Herkes bilmeli ki ABD Orta Doğu’ya, Suriye’ye girdi ve burada kalmak niyetinde."

'ABD'NİN BİR AMACI DA İRAN'LA ÇATIŞMAYA GİRMEMİZ'

ABD'nin Türkiye ve İran'ın çatışmaya girmesini istediğini belirten Karamollaoğlu, "ABD’nin bir amacı da bölgede İran ile bir çatışmaya girmemizdir. Böyle bir durum kesinlikle Orta Doğu barışına darbe indirecektir. Biz daha önce belirttik bu bölgenin sıkıntılarını bu bölgenin insanı çözecektir ancak" ifadelerini kullandı.

'EKONOMİ PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI, O YÜZDEN TRUMP EKONOMİYLE TEHDİT EDİYOR'

Hükümetin ekonomi politikasını da eleştiren Temel Karamollaoğlu, "Siz ekonomi ne kadar iyi derseniz deyin ekonomik problemleri yaşayanlar bunu bilir ve hisseder. Ne yazık ki ekonomimiz adeta pamuk ipliğine bağlıdır. O yüzden Trump sizi askeri olarak canınızı okurum demiyor ekonominizi çökertirim diyor. Lafı bile Türkiye’yi etkiliyor. Yapılması gereken en öncelikli ve aciliyetli adım ekonominin toparlanması ve düze çıkarılmasıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)