Eski CHP Sivas İl Başkanı Temel: Bu karar hukuksuzdur

CHP Genel Merkezi, görevden alınan CHP Sivas il ve merkez ilçe yönetimlerinin yerine atama yaptı. Basın toplantısı düzenleyen eski CHP Sivas İl Başkanı Ahmet Turan Temel ise "Bu karar, hukuksuzdur, adil değildir, adaletten yoksundur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), görevden alınan Sivas il ve merkez ilçe başkanlarının yerine yeni görevlendirmeler yapıtı.

CHP MYK'nin parti tüzüğünün 25'inci maddesi uyarınca aldığı kararın ardından CHP Sivas İl Başkanlığı'na Yılmaz Coşkun, Merkez İlçe Başkanlığı'na da Sebahat Şencan getirildi.

Partinin kongre takviminin başlaması nedeniyle 45 gün içerisinde yeni bir kongre yapılmayacağı, belirlenen takvim içerisinde yeni yönetimin kongreyi gerçekleştireceği öğrenildi.

'BU KARAR HUKUKSUZDUR'

Kararın ardından eski CHP İl Başkanı Ahmet Turan Temel, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

Kendisine destek veren partililere teşekkür eden Temel, "Bütün yanlışlıklara siz değerli partililerimiz sayesinde son verdik. Evet bir yanlış yapılmıştır. Bu karar hukuksuzdur, adil değildir, adaletten yoksundur. Neden görevden alındık? Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bu değerli partinin mensupları asla böyle gönderilmemelidir" diye konuştu.

Eski CHP Merkez İlçe Başkanı Özcan Erdoğan ise "İl ve ilçe yönetim kurullarında bulunan bazı arkadaşlarımızın istifa etmesinden dolayı tüzüğümüz gereği il ve merkez ilçe yönetimimiz düşmüş bulunmaktadır" dedi.

CHP'de hiçbir zaman şahısların ve belli grupların menfaatinin ön planda olmadığını söyleyen Erdoğan, "Yaşanan bu antidemokratik durumu hiçbir şekilde kabul etmesek de her daim bize yakışan şekilde Genel Başkanımızın yanında yer alacağız. İstifa eden arkadaşlarımızın yeniden atama listelerinde yer alması vahim bir durumdur" ifadelerini kullandı. (SİVAS/AA)