Özhaseki: Baykal gibi yerli ve milli bir insanı kenara koydular

Yerel yönetimler toplantısında konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal’ı. Yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın Afyonkarahisar'da düzenlediği "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı"na katıldı.

'CHP, İŞÇİLERİ SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLUYOR'

Toplantıda konuşan Mehmet Özhaseki, 18 yıl önce kurulan AK Parti'nin girdiği ilk seçimden bugüne kadar hep birinci sırada yer aldığını ve iktidar olduğunu söyledi. Türkiye'de yolsuzluklar konusunda en büyük olayların CHP'ye ait olduğunu savunan Özhaseki, "ideolojik takıntılı belediyecilik anlayışının" da CHP ile anıldığını belirtti.

Özhaseki, "Değiştiklerini iddia ediyorlar. Ama üzülerek söyleyeyim ki birkaç ay içerisinde işten atılan insan sayısı, İstanbul’daki meslek yöneticisi hocalarının şu an yenilenmesi gereken sözleşmeleri yenilenmezse toplamda 7 bin kişiyi buluyor. El insaf, ne istiyorsunuz çalışan insanlardan?" dedi.

CHP'nin kazandığı belediyelerde sendika değiştirme baskısı yapıldığını iddia eden Özhaseki, şöyle devam etti:

"Sendika değiştirmeye zorluyorlar. Tam 24 bin kişi. Ne oldu yani, birkaç ay içerisinde insanların görüşleri mi değişti? Gece rüyalara ak sakallı insanlar mı girdi? 'Çıkın o sendikadan' dediler. Hepiniz biliyorsunuz neden bu sendika değişiminin olduğunu. Başlarına çöküyorlar, işten atarız diyorlar. Yüzlerce kişi sürgün. Hani siz seçim öncesinde sözler vermiştiniz. Namus ve şeref sözü demiştiniz. Ne oldu namusa ve şerefe, bu kadar mı ayağa düştü? Hiç kimse işinden olmayacak diye bağıra bağıra söylemiştiniz. Hem Kılıçdaroğlu hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı."

'KILIÇDAROĞLU İLE YALAN ÜZERİNE BİR DÜZEN KURDULAR'

CHP'nin, Deniz Baykal'ın genel başkanlığı döneminde laiklik üzerinden bir siyaseti yürüttüğünü dile getiren Mehmet Özhaseki, "Cumhuriyet ve laiklik üzerine bir siyasetleri vardı. Soyut kavramlar üzerinden Türkiye'nin tehlikede olduğuna işaret edilirdi. Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. Orada ne oldu? Bir FETÖ operasyonu, bunu hepimiz biliyoruz. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal’ı" ifadelerini kullandı.

"Yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular" diyen Özhaseki, "Onun yerine birisini getirdiler. Her şeye müsait bir adam. Onunla birlikte o kavramları bıraktılar. Baştan sona yalan üzerine kurulu bir düzen kurdular. Belediye başkanlığı döneminde seçimler yaklaşıyordu, Kılıçdaroğlu tam 3 ay boyunca benim adımı meydanlarda vererek gezdi. Yemin ediyorum, her söylediği yalandı" şeklinde konuştu.

'SEÇİMLER BİTTİ HDP HAVAYA GİRDİ'

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına değinen Özhaseki, "Seçimler bitti, HDP yeniden havaya girdi. Bunlar daha öncesinde olan biteni yaşanmamış gibi aynı yerden başladılar. 3 tane büyükşehir belediye başkanına İçişleri Bakanlığımız görevden el çektirdi. Yerine de valilerimize başkan vekili olarak mührü teslim etti" dedi.

Belediye başkanları hakkında soruşturmalar olduğunu ifade eden Mehmet Özhaseki, şunları söyledi:

"Suçlamalar şunlar, silahlı terör örgütü kurmak veya üye olmak. İkinci suçlama, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak. Üçüncü suçlama ise görevi kötüye kullanmak. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı için 9 soruşturma ve kovuşturma açılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi için 6 soruşturma açılmış. Van için de 7 tane. Her biri hakkında da İçişleri Bakanlığı 3’er soruşturma açmış, toplamda 31 soruşturma ve kovuşturma var."

'BURASI BEYTÜLMAL, BİZİM MALIMIZ DEĞİL'

"Başarılı belediyecilikte ilk sırrın iyi niyet olduğunu" belirten Özhaseki, "İhale yapıyorsunuz, kim alacak diye aklınızdan geçiyor mu? Eğer geçiyorsa arkadaşlar, iyi niyetli değilsiniz. Ahmet veya Mehmet alsın diye veya 'bizim partiye yakın, yardım eder' diye bir isim aklınızdan geçiyorsa ve gayret ediyorsanız vallahi de billahi de iyi niyetli değilsiniz. En düşük fiyattan kim alır, en iyi kim yapar diye düşüneceksiniz. İyi niyet böyle bir şey arkadaşlar" diye konuştu.

"Burası beytülmal, bizim malımız değil" diyen Mehmet Özhaseki "Burası belediye başkanlığı, tüyü bitmedik yetimin hakkının olduğu bir yer. Efendimizin şu sözünü unutmayalım, 'Beytülmal eski bir hırka bile olsa ve onu aşırsa cennet kokusu duyamaz.' Arkadaşlar iyi niyet, iyi niyet, iyi niyet" ifadelerini kullandı. (AFYONKARAHİSAR/AA)