Kılıçdaroğlu'nun Pelikan yanıtı: Aydınlığa kavuşsun

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün 'Pelikan' denilen grubun hedefi olduğu iddiaları sorulan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir FETÖ borsasından bahsediliyor. Bu konu sadece benim tarafımdan değil, AK Parti'den de bazı milletvekilleri tarafından dillendirildi. Bütün bu konuların aydınlığa kavuşturulması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu, Fettah Tamince'ye takipsizlik verilmesine Adalet Bakanlığı'nın itiraz etmesiyle ilgili de "FETÖ davası açtığınız kişilerin dışında Fettah Tamince kalamaz" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile 'Pelikancı' diye anılan iktidar çevresindeki grup arasındaki çekişmeyle ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, olan bitenlerin aydınlığa kavuşturulması gerektiğini söylemekle yetindi.

İstanbul'da 'Kastamonu Günleri' açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Düne kadar FETÖ'cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar, çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi veremezler" açıklaması ile ilgili şunları söyledi: "Adalet Bakanı'nın kendisine ve adalet camiasına yapılan eleştirileri oldukça sert bir şekilde yanıtladı. Bu özellikle aynı siyasi görüşü paylaşan farklı kanatların birbirlerine yönelttiği eleştiriler. Bir FETÖ borsasından bahsediliyor. Bu konu ile ilgili bir kişi de hayatını kaybetti. Bu konu sadece benim tarafımdan değil, AK Parti'den de bazı milletvekilleri tarafından dillendirildi. Bütün bu konuların aydınlığa kavuşturulması lazım."

'TAMİNCE'NİN PARASAL İLİŞKİSİ İYİ İRDELENMELİ'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın iş insanı Fettah Tamince ile ilgili takipsizlik kararına itiraz edilmesinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: "Gayet doğal. Etmesi lazımdı zaten. FETÖ davası açtığınız kişilerin dışında Fettah Tamince kalamaz. Vicdanım da buna el vermiyordu. Bunu defalarca dile getirdim. Avukatlar ile Fettah Tamince'nin arasındaki parasal ilişkinin çok iyi irdelenmesi lazım. Acaba paranın gücü ile mi oluyor bu, yoksa başka güçler mi var."

Fettah Tamince o iddialarla ilgili ilk kez konuştuFettah Tamince o iddialarla ilgili ilk kez konuştu

'ANNELER ARASINDA BİR AYRIM YAPMIYORUZ'

Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır HDP önündeki annelere bir heyet gönderip göndermeyeceğinin sorulması üzerine, “Diyarbakır'daki anneler ile 'Cumartesi Anneleri' arasında bir ayrım yapmıyoruz. Anneler çocuklarını istiyorlar. Bu kadar. Anneler çocuklarını istiyorlarsa, her iki anne grubunu da ayrıştırmadan kucaklamamız gerekiyor, annelerin talebini saygıyla karşılamamız gerekiyor" dedi. "Çocukları bulacak olan kim?" diye soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "İktidar sahiplerinin o çocukları getirmeleri lazım. Öbür annelere bakıyorum; yıllardır çocuklarını arıyorlar, 'bari, hiç değilse mezarını gösterin' diyorlar, 'gidip başında bir fatiha okuyalım' diyorlar. Anneleri ayırmayalım, gazilerimizi ayırmayalım, şehitlerimizi ayırmayalım."

MUHARREM İNCE'NİN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYI

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin "Cumhurbaşkanlığına aday olabilir" sözleri ve kendi adaylığı konusunun sorulması üzerine, "Şu anda bizim gündemimizde olan bir soru değil. Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğu zaman bakarız yani" dedi.

BAKAN GÜL - PELİKAN SAVAŞI MI?

'Pelikan' grubu ilk olarak Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde gündeme gelmişti. Davutoğlu'nun kendisini hedef aldıklarını söylediği 'Pelikan' adıyla bilinen yapılanma hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, "Pelikan Örgütü, Gladio benzeri metotlara başvurmak sureti ile kişileri hedef haline getirmektedir" denildi.

Adalet Bakanı Abduhlamit Gül, hakkında son günlerde sosyal medya ve iktidara yakın bazı medya organlarında yer alan haber ve yorumlar üzerine, 18 Eylül günü Ankara'daki konuşmasında, "Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye, asil şerefli Türk yargısına saldırmaya kalkmasın" dedi. Sosyal medyada da Abdülhamit Gül kastedilerek 'abdülhamiti yedirmeyiz' başlığı açıldı. Bakan Gül'e Şamil Tayyar da destek verdi. Tayyar yaptığı paylaşımda, "Çete artıklarına sizi yedirmeyiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Gül'ün sözleri akıllara Sabah yazarı Dilek Güngör'ün kaleme aldığı "Yargıda tehlikenin farkında mısınız!" yazısını getirdi. Güngör o yazıda birkaç gündür yargıda bazı 'FETÖ'cülerin kritik noktalara getirildiğini iddia etti. Güngör, "Şu anda yargıyı ele geçiren bu grupların içine sızan FETÖ'cüler eliyle 17-25'teki gibi yeni bir kumpas davası hazırlansa o zaman kim, ne diyebilecek? Tarih tekerrür ediyor ama kimse yargıdaki tehlikenin büyüklüğünü fark edemiyor" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Suç duyurusu üzerine 'Pelikan' soruşturması açıldıSuç duyurusu üzerine 'Pelikan' soruşturması açıldı