CHP'den İmamoğlu sitemi: Konuşturulmamış ama...

Eski başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin yıldönümünde düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun konuşturulmamasına CHP'den 'sitem' geldi: Gerçi kendisi konuşma yapamamış ama… Kendisinin teklifiyle burada çok daha güzel bir düzenleme yapılması, çok daha büyük bir cami yapılması, belki bir külliye yapılamaz ama asgari düzeyde yapılması gerekenlerin sözünü verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Adnan Menderes’in idam edilişinin 58’nci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. CHP’li Kuşoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Menderes için yapılan külliyenin yarım kaldığını, buranın büyütülerek bir ‘demokrasi müzesi’ yapılacağı sözünü verdiler. Törenlerde İBB Başkanı İmamoğlu’na söz hakkı verilmedi. Kuşoğlu, törenlerde İmamoğlu’na söz hakkı tanınmamasını eleştirdi etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Adnan Menderes’in idam edilişinin 58’nci yıl dönümünde kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. CHP’li Kuşoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski Başbakan Menderes için yapılan külliyenin yarım kaldığını, buranın büyütülerek bir ‘demokrasi müzesi’ yapılacağı sözünü verdiler. Tören sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir süre önce kendisi için ‘Pejmürde ederiz’ ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yan yana gelmişti.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan, idam edilişlerinin 58’nci yıl dönümünde Topkapı’daki Anıt Mezar’da arka arakaya düzenlenen 3 törenle anıldılar.

Törende İmamoğlu, Merhum Menderes’in gelini Ümran Menderes ile bir süre sohbet etti. Menderes, İmamoğlu’na, “Hayırlı olsun. Allah kolaylıklar versin” dedi. İmamoğlu kısa süre önce kayyım tartışması ve “pejmürde” polemiği yaşadığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile tokalaştı.

'GERÇİ KONUŞTURULMAMIŞ AMA...'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’na söz hakkı tanınmamasına sitem etti. Kuşoğlu törendeki konuşmasında şu açıklamaları yaptı, "Burada demokrasi kültürümüzü perçinlemiş oluyoruz. Demokrasinin faziletini, anlamını hep birlikte yad ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu biraz önce buradaymış. Gerçi kendisi konuşma yapamamış ama… Kendisinin teklifiyle burada çok daha güzel bir düzenleme yapılması, çok daha büyük bir cami yapılması, belki bir külliye yapılamaz ama asgari düzeyde yapılması gerekenlerin sözünü verdi. Buna çok memnun oldum. Büyükşehir Belediyemizin bu görevi yerine getirmesini takip etmek görevimiz olacaktır." (HABER MERKEZİ)