CHP'li Torun: Hem israfı hem yolsuzluğu bitiriyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun belediyelerden büyük miktarda kaynak aktarılan bazı vakıflarla olan protokollerin iptalinin basit bir yolsuzluk mücadelesi olmadığını söyledi. Torun, “Belediyelerimizin bu adımları akla, hukuka ve fırsat eşitliğine dayalı bir çalışma yaşamının, çalışma ve alın terinin en büyük itibarı gördüğü bir toplum düzeninin ilk adımlarıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 24 Haziran’da yapılan yerel seçimlerde kazandıkları belediyelerin çalışmalarını değerlendirdi. En küçük beldelerinden büyükşehirlere kadar Türkiye'nin her yerinde CHP belediyelerinin yeni projeler ürettiğini söyleyen Torun, belediye başkanlarının aynı zamanda yolsuzluk, israf, hırsızlık ve soygunla da mücadele ettiklerini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyeceğiz ve yedirtmeyeceğiz’ sözünü hatırlatan Torun, “Başkanlarımız halkımıza ait her kuruşun hesabını sorma peşinde. Bir zümrenin değil tüm halkımızın refahı için hizmet ve yatırım dönemi başlamıştır. Ülkemiz yepyeni bir döneme girmiştir” diye konuştu.

'LİYAKAT VE ALIN TERİ İLE PARA KAZANMAYI VAAT EDİYORUZ'

CHP olarak kazandıkları belediyelerde, liyakatin ve alın teri ile para kazanmanın önemini tesis edeceklerini ifade eden Torun, şunları söyledi:

“Toplumda yolsuzluğun yaygınlığı nedeniyle güçlü bir 'gemisini yürüten kaptan' mesajı vardır. Biz gemisini hukuk dışı yollarla yürütenin kaptan olduğu değil, hukuka uygun şekilde çalışarak, didinerek, alın teri dökerek kaptan olanların gemilerini yürütebildiği, gemi sahibi olabildiği bir Türkiye vadediyoruz. Yolsuzluk sadece halkın parasının yandaş vakıf ve müteahhitlere aktarılması değildir. Yolsuzluk sadece toplumun kaynaklarının hukuka aykırı olarak gasp edilmesi, çalınması, iç edilmesi yandaş kişi ve kuruluşlara aktarılması değildir. Yolsuzluğun en büyük zararı toplumumuzda hukuka uygun, kurallara uygun şekilde çalışarak para ve itibar kazanmanın mümkün olmadığı düşüncesini yaygınlaştırmasıdır. Biz en büyük ödüllerin hukuka ve ahlaka uygun yollarla çalışılarak kazanılacağı, en büyük cezaların halkın ekmeğini ve alın terini gasp edenlere verileceği bir toplum vadediyoruz.”

'BAŞKANLARIMIZ YENİ TÜRKİYE’NİN NÜVELERİNİ ATIYOR'

CHP’li belediye başkanlarının kurulacak yeni Türkiye’nin 'nüvelerini' attıklarını söyleyen Seyit Torun, “Belediyelerimizdeki hukuk dışı sözleşmelerin iptali, yandaş vakıflara peşkeşin durdurulması, israfın önlenmesi, yapılmamış işin yapılmış gibi gösterilerek para ödenmesinin iptali basit bir yolsuzluk mücadelesi değildir. Belediyelerimizin bu adımları akla, hukuka ve fırsat eşitliğine dayalı bir çalışma yaşamının, çalışma ve alın terinin en büyük itibarı gördüğü bir toplum düzeninin ilk adımlarıdır” ifadelerine yer verdi. (DUVAR)