AK Parti’nin kutlama afişinde Gül ve Davutoğlu yok

AK Parti 18’inci kuruluş yıl dönümünde seçim başarılarını kronolojik bir grafik olarak paylaştı. Grafikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, genel başkanlığında iki seçim yapılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da yer almadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti, 18’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle resmi twitter hesabından kurulduğu günden bu güne yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde edilen sonuçları bir grafik olarak yayınladı. 'Bir Millet Aşkı Hikayesi AK Parti' sloganı yer alan grafikte kronolojik olarak 2001 yılından bu yana yapılan seçimler, alınan oy oranları ve önemli gelişmelere yer verildi. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin genel başkanlığını yaptığı dönemlerde girilen seçimlere yer verilen grafikte AK Parti'nin kuruluşundan itibaren katıldığı yerel ve genel seçimlerle alınan oy oranları yer buldu.

Grafikte AK Parti'nin yaklaşık iki yıl genel başkanlığını yapan eski başbakan Ahmet Davutoğlu döneminde girilen 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerine yer verilmedi. 7 Haziran 2015 tarihinde AK Parti’nin başbakan adayı olarak seçime giren Ahmet Davutoğlu yüzde 40.87 oy almış, bu sonuca göre AK Parti tek başına iktidar olamamıştı. 1 Kasım 2015’te yeniden sandık başına gidilirken bu kez AK Parti yüzde 49.9 ile tek başına iktidar oldu. Davutoğlu istifa ettiği 22 Mayıs 2016 tarihine kadar başbakanlık görevini sürdürdü. Davutoğlu’nun yerine AK Parti 2’nci Olağanüstü Genel Kurulu’nda seçilen Binali Yıldırım göreve geldi.

BİNALİ YILDIRIM VAR

Davutoğlu'na yer verilmeyen afişte eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım ise yer aldı. Grafikteki 22 Mayıs 2016 tarihinin altında, "Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresinde genel başkanlığa seçildi ve 65. Hükümeti kurarak Başbakan oldu" denildi.

Kronolojik grafikte 2007 yılında yapılan ve AK Parti'nin eski genel başkanı, Başbakan Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçildiği bilgisi de yer almadı. AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Gül, 28 Ağustos 2007’de 339 oy alarak cumhurbaşkanı seçilmişti.

ERDOĞAN'IN SİYASİ HAYATINDAKİ KRİTİK DÖNÜM NOKTALARI

Sadece Erdoğan'ın genel başkanlığı döneminde katıldığı seçimlere yer verilen grafikte Erdoğan'ın 8 Mart 2003'te yenilenen Siirt seçiminde milletvekili seçilmesi, 15 Mart 2003'te Başbakan olması, 2014'te doğrudan halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olması, 16 Nisan 2017 referandumunda Cumhurbaşkanına parti üyeliğinin yolunun açılması, 21 Mayıs 2017'de yeniden AK Parti Genel Başkanı olması ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olması gibi siyasi hayatının tüm kritik gelişmeleri de paylaşıldı. (DUVAR)

Davutoğlu'ndan AK Parti kutlamasıDavutoğlu'ndan AK Parti kutlaması