Çelik'ten Karamollaoğlu'na: Bu vahim açıklamayı kınıyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Saadet Partisi Genel Başkanı, partimizi 'FETÖ’nün siyasi ayağı' olarak tanımlamak gibi basiretsiz bir açıklama yapmıştır. Öncelikle bu vahim açıklamayı kınıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "Darbenin siyasi ayağı diyoruz ya, aslında bu bizzat AK Parti'nin kendisidir" açıklamasına yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, "Saadet Partisi Genel Başkanı, partimizi 'FETÖ’nün siyasi ayağı' olarak tanımlamak gibi basiretsiz bir açıklama yapmıştır. Öncelikle bu vahim açıklamayı kınıyoruz. Vatandaşlarımızın her seçimde birinci parti yaptığı partimizi böyle suçlamak siyasi ahlakla bağdaşmaz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu: Darbenin siyasi ayağı bizzat AK Parti'nin kendisidirKaramollaoğlu: Darbenin siyasi ayağı bizzat AK Parti'nin kendisidir

'FETÖ PROPAGANDASINA DESTEK VEREN BİR YAKLAŞIM'

"Partimize terör örgütüyle ilişkili tanımlama yapılması siyasi ahlakla bağdaşmaz" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Bu iftirayı milletimize havale ediyoruz. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, AK Parti'den seçilmiş Cumhurbaşkanımızı öldürmek istediği, AK Parti hükümetini silah yoluyla devirmek istediği açıktır. AK Parti'ye atılan bu iftira, FETÖ'nün propagandasına destek veren bir yaklaşımdır. O gece başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kadroları, darbeciler tarafından hedef alınan partimize bu iftirayı atmak akılla izah edilemez."

'KARAMOLLAOĞLU, ELİNDEKİ BİLGİ VE BELGELERİ YETKİLİ MAKAMLARLA PAYLAŞMALI'

Karamollaoğlu'nun açıklamasını iftira olarak nitelendiren Çelik, Karamollaoğlu'na "FETÖ'nün hedefindeki AK Parti'ye dönük siyasi sabotaj girişimlerinin parçası olmama" ve "FETÖ'nün siyasi ayağına dair bilgi ve belgeleri ilgili ve yetkili makamlarla paylaşma" çağrısı yaptı.

Ömer Çelik'in paylaşımları şöyle:

(HABER MERKEZİ)