Yazıcı: AK Parti ve SAADET'le ilgili algı yaratılmaya çalışılıyor

31 Mart seçimi öncesi AK Parti yöneticilerinin hedef aldığı Saadet Partisi’nden önce Binali Yıldırım özür diledi, bugün de AK Parti yöneticileri SAADET’i ziyaret etti. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, “Bize nezaket ziyareti dediler ama kendilerine yakın basın organlarında farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve Grup Başkanvekili Bülent Turan, Saadet Partisi'ni (SAADET) ziyaret etti. Saadet Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman ve Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya'yla görüşen AK Partili yetkililerin ziyaretinin iktidara yakın yayın kuruluşlarında geniş yer bulması, haberlerde kullanılan dil, "olumlu geçti" ve benzeri başlıklar merak uyandırdı.

Yapılan haberler üzerine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Bu ziyareti 'Ak Parti ve Saadet arasında kritik görüşme' başlıkları ile vermek bir algı operasyonudur. Pazar günü, adayımız Necdet Gökçınar için oyumuzu kullanacağız. İstanbul’un huzuru için tercihiniz Saadet olsun.”

BİNALİ YILDIRIM SAADET PARTİLİLER’DEN ÖZÜR DİLEDİ

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da 18 Haziran’da Milli Gazete'yi ziyaret etmişti. 31 Mart seçim sürecinde AK Parti yöneticilerinin Saadet Partisi’ni doğrudan hedef alan söylemleri hatırlatılan Yıldırım, “Milli Görüş, İslam davasının köküdür. Siyasetin sert rüzgârlarında konjonktürel olarak yanlış anlaşılacak, maksadını aşacak söylemlerde bulunmuş olabiliriz. Bunun için Saadet Partisi mensubu kardeşlerimiz incinmiş olabilir. Bu ülkede bakanlık yapmış, Başbakanlık yapmış bir kardeşiniz olarak Saadet Partililerden özür diliyorum” açıklamasını yapmıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun bu ziyarete ilişkin yorumu ise şöyle oldu: "Sayın Yıldırım'ın ziyaretini, üslubunu takdirle karşılıyorum. Niye aday koyduk, neden aday çekelim.”

ERDOĞAN, 'GELİN ORTAK OLUŞUMUN ADIMLARINI ATALIM' DEDİ

Binali Yıldırım’ın ziyareti, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 20 Haziran Perşembe akşamı katıldığı, televizyonların ortak canlı yayınında soruldu. Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

“Binali Bey üzerine düşeni bana göre yaptı… Bu Binali Bey’in şu anda göstermiş olduğu bir nezakettir. Bununla da kalmadı, kalmadık. Başka ortak dostlarımızı da devreye sokmak suretiyle ‘Gidiş doğru bir gidiş değil. Gelin şu işi yoluna koyalım’. Bakın şu anda bu duruşunuz kimlere hizmet ediyor! Duruşunuz terör örgütünün desteklemiş olduğu partilere gidiyor. Dolayısıyla bunu bir yoluna koymak suretiyle geleceğimize yönelik bir ortak oluşumun adımlarını atalım. Şu ana kadar henüz burada beklenen o olumlu gelişme yok gibi.”

'FARKLI ALGI OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILMASI DOĞRU DEĞİLDİR'

Erdoğan’ın açıklamasının ertesi günü AK Parti yöneticilerinin SAADET'e yaptığı ziyareti ve iktidara yakın medyanın haberlerini Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı’ya sorduk. Yazıcı şu değerlendirmeyi yaptı:

“31 Mart öncesi SAADET aleyhinde sürdürülen bir yalan, iftira kampanyası vardı AK Parti'nin üst düzey yöneticileri tarafından. O üslup son süreçte kullanılmıyor. Sayın Binali Yıldırım, Milli Gazete’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Belli ki olumlu bir hava yaratma çabaları var. Tüm kesimler için olması gereken üslup zaten budur. O nedenle bu tavrı doğru buluyoruz. Bunlardan yola çıkarak yaratılmaya çalışılan algı ise doğru değildir. Sosyal medya hesabımdan yaptığım açıklamada söylediğim gibi biz pazar günü oyumuzu Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Necdet Gökçınar için kullanacağız. Son yapılan ziyaret bize nezaket ziyareti olarak ifade edildi. Biz de böyle algılıyoruz. Kendilerine yakın medya organlarında farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz.”