AK Parti Bağcılar'da küskün seçmenin peşinde

Seçimlerde AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Bağcılar'dayız... Geçtiğimiz seçimlerde ilçede 82 bin kişi sandık başına gitmedi. Peki bu seçimde sandığa gidenlerin sayısı artacak mı, parti görevlileri ne diyor, AK Parti, 'kızgın ve kırgın seçmen' diye hitap ettikleri seçmen kitlesini sandık başına götürmek için ne yapıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul seçiminin yenilenmesine sayılı günler kalırken İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri Bağcılar'dayız... Bağcılar meydanda AK Parti, BBP, CHP, İYİ Parti, SAADET ve MHP stantları kurulmuş. İlçedeki muhalefet partileri sandık başına gitmeyen kitle için 'kızgın ve kırgın seçmen' tanımını kullanıyor. AK Parti ve BBP ise bu seçmen kitlesi için, "Ders vermek istediler" diyerek 23 Haziran'da bu seçmen kitlesini sandığa götürmek için farklı çalışmalar yürüttüklerini söylüyor.

Bağcılar'daki seçim atmosferine geçmeden önce 31 Mart yerel seçimlerinde oluşan tabloyu hatırlatalım:

Bağcılar'da toplam 498 bin 314 seçmen bulunuyor. Geçtiğimiz seçimlerde 82 bin 983 seçmen ilçede sandığa gitmedi.

AK Parti'nin Adayı Lokman Çağırıcı yüzde 58,89 (229 bin 593 oy) oy alarak belediye başkanlığına seçildi. CHP'nin aday göstermeyerek desteklediği İYİ Parti Adayı Muhammet Bayram yüzde 20,49 (81 bin 273 oy)  alarak ikinci oldu. Bağcılar'da oyu yüksek olan başka bir parti HDP. HDP ise Bağcılar'da yüzde 12,81 (50 bin 792) oy alarak üçüncü parti olmuştu. SAADET ise yüzde 3,84 oy aldı.

SAADET VE MHP'DE KİMSE YOK, CHP İSE SESSİZ... 

Cumhuriyet meydanı olarak bilinen meydanda kurulan bütün partilerle konuşmak istiyoruz. Ancak MHP ve SAADET'in seçim çadırında kimse bulunmuyor. CHP seçim stantındaki görevliler ise, "Bize konuşmama talimatı verildi. Herkes konuşsun ama biz seçim sonucunda konuşacağız" diyor.

'BU KİTLEYE KIZGINLAR DİYORUZ'

Biz de bu konuşmanın ardından BBP (Büyük Birlik Partisi) seçim stantına giriyoruz. Bizi burada Bağcılar BBP İlçe Başkanı Hayrullah Çalışır karşılıyor. Çalışır, seçmenlerin stanta geldiklerinde bazı sorular sorduklarını söylüyor:  "İnsanlar bize 'bir zarftaki dört pusuludan niye biri iptal edildi' diye soruyor. Biz de şikayet sadece büyükşehirle ilgili diyoruz. İyi olan kazansın diyoruz. Şu kazansın bu kazansın demiyoruz. Hak kazansın, yi olan kazansın diyoruz. Çünkü adalet olmadan hiçbir başarı elde edilmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Eğer YSK Ekrem İmamoğlu'ndan mazbatayı alıp Binalı Yıldırım'a verseydi bu hak adına kabul edilmezdi. YSK burada bir duruş sergiledi ve doğru olan kararı verdi."

Peki BBP niye Binali Yıldırım'ı destekleyecek? Çalışır bu soruya şu yanıtı veriyor: "15 Temmuz'dan beri gelen bir süreç var. Biz de bu minvalde Binali Yıldırım'ı destekleyeceğiz. Vatandaş yerini yurdunu iyi biliyor. Millet 23 Haziran'da kime oy vereceğini biliyor."

Çalışır, Bağcılar'da sandık başına gitmeyen seçmen için de konuşuyor. Çalışır'a göre bu kitle içerisinde her partiden seçmen var: "Biz bunlara 'kızgınlar' diyoruz. İki aya yakın Bağcılar'da çalıştık. İstanbul'da oran alarak Bağcılar'da BBP çok güçlü bir parti. İstanbul'da en az 110 bin oyumuz var. Bağcılar'da da 9 bin oyumuz var. Seçimde bu sayı ikiye katlanacak. İnsanlar bu seçimde sağ duyguya çok dikkat edecek."

'SEÇMEN BIKMIŞ DURUMDA'

BBP çadırından ayrıldıktan sonra İYİ Parti seçim çadırına giriyoruz. İYİ Parti Bağcılar Meclis Üyesi Ayşe Çelebi, geçtiğimiz seçimlerde de Bağcılar'da seçim çalışmalarına katılmış bir isim. Bağcılar'daki bütün siyasi partilerden insanların yerel yönetimden memnun olmadığını söyleyen Çelebi, sandığa gitmeyen seçmen için şunları diyor:  "İnsanlar Bağcılar'da AK Parti'ye çok kızgın ve küskün. Seçmen AK Parti'den bıkmış durumda. Oy verenlerin çoğu pişman. Çünkü Bağcılar'da hiçbir şey yapılmıyor. Geçtiğimiz seçimde oy kullanmayanlar Ekrem Bey'e oy vereceklerini söylüyor."

'İnsanlar Bağcılar'da AK Parti'ye çok kızgın ve küskün'

Çelebi, Ekrem İmamoğlu'nun 'Bağcılar' daki çocuk ile Bakırköy'de yaşayan çocuk eşit olacak' sözlerinin Bağcılar seçmeninde karşılık bulduğunu belirterek şöyle devam ediyor: "İnsanlar Ekrem Bey'e güveniyor. Seçmen bize geldiklerinde 'artık bıçak kemiğe dayandı' diyor. İlçede işsizlik çok büyük bir sorun. Parti ayrımı yapmadan insanlar tek parti yönetimine karşı. Özellikle ittifak kurmamıza çok sıcak bakıyorlar. Bu seçimde Bağcılar'da Ekrem Bey lehine çok büyük bir patlama olacak.

'DERS VERMEK İSTEDİLER'

Son olarak AK Parti seçim standındayız... Bizi burada stant görevlisi Ahmet Yurdunkulu karşılıyor. Yurdunkulu, yıllarca Refah Parti, MHP gibi partilerde aktif siyaset yürüttüğünü söylüyor. Yurdunkulu'ya geçtiğimiz yerel seçimlerde sandık başına gitmeyen seçmen kitlesinin kim olduğunu soruyoruz: "Bağcılar'da sandık başına gitmeyen seçmen kitlesi kişisel menfaatlerden dolayı sandığa gitmeyen bir kitle. Tabii kızgın oldukları için de sandığa gitmediler. 17 yıllık bir partiyiz. Kırgın olan, kızgın olan seçmen kitlesinin olması gayet doğal. Bu seçimde de 'gitmeyelim' dediler. Ders vermek istediler. Gitmeyenler bu yüzden gitmedi ama bu seçimde bu kitle bize destek verecek."

'EV EV DOLAŞIYORUZ...'

Peki AK Parti bu seçmen kitlesini sandık başına götürmek için nasıl çalışmalar yürütüyor. Yurdunkulu bu soruya, "Dernek dernek ev ev dolaşıyoruz" yanıtını veriyor: "Neden sandığa gitmediklerini soruyoruz. Gerekçeleri var. Ama bu seçim biraz daha farklı. Kendilerini ikna ettik. Artık olumlu yanıtlar alıyoruz. Bu kitle bu seçimde sandığa gidecek."

AK Parti kızgın seçmeni kazanmaya çalışıyor

Yurdunkulu en çok 'kim çaldı' sorusuyla karşılaştıklarını da söylüyor:  "Çaldı diyoruz, CHP kabul etmiyor. Kastımız cepten para çalmak değil. Oylar sayılırken niye tek kişi lehine sayım oluyor. Biz seçim yapılsın istemedik. Sandıklar tümüyle sayılsın dedik CHP izin vermedi. İşte insanlar bunu gördü."

Yurdunkulu en son Yıldırım ve İmamoğlu'nun pazar akşamı FOX Tv'ye çıktıkları program hakkında konuşarak şöyle devam etti: "Programdan sonra insanlar bize geldi. İsmail Küçükkaya programı beceremedi. Eski açık oturumları iyi biliriz. Kuralcı bir zihniyetle açık oturum olmaz. Rakip adayı saniyeleri saydı. Seçmen bu programda kimin doğru, kimin yalan söylediğini gördü."