Ekrem İmamoğlu: Vali Bey, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ordu ziyaretinde havalimanının VIP salonunu kullanmasını engelleyen valiyi eleştirdi. Vali Seddar Yavuz'un eski bir konuşmasında kendisine hakaret ettiğini öne süren İmamoğlu, "Engelliler Günü'nde bile neredeyse bir ay önce Vali Bey, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş bir adam" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sivaslı Sanayici ve İş İnsanları Grubu Derneği'nin düzenlediği "Sivaslı İş İnsanları ve Sanayiciler Buluşması"na katıldı. Programda, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen de yer aldı.

'İBB, PARTİZANLIĞA GÖMÜLMÜŞ'

"23 Haziran'daki seçimin Türkiye'nin demokrasi yolculuğuna yapılan haksız müdahaleyi tekrar düzeltme seçimi olduğunu" söyleyen İmamoğlu, "Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek, aynı zamanda demokrasi mücadelesine İstanbul halkı katkı sunarak, bir avuç insanın Türkiye'nin demokrasi sürecine zarar vermesini engellemiş olacak" diye konuştu.

"Kendi insanına güvenmeyen kibirli anlayış, o ülkenin insanına hizmet edemez, ancak ve ancak kendine, yakın çevresine hizmet eder" diyen İmamoğlu, "Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi, partizanlık duygularının içine gömülmüş, partizanlığın da ötesinde yakın akraba, eş dost ilişkisiyle yönetilir hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

'VAATTE BULUNDUK, 18 GÜNDE ÇATIR ÇATIR YAPTIK'

31 Mart öncesi söylemlerinin kopya edildiğini savunan Ekrem İmamoğlu, "2004'ten beri AK Parti iktidarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesini yöneten kişilersiniz. 'Baktık, inceledik 800 mahallede hiç kreş yok' diyorlar. 15 yıldır siz yöneteceksiniz, 'Gelir gelmez yapacağız' diyeceksiniz. Neredeydiniz, nereye geliyorsunuz? Yöneten irade, vaatte bulunmaz, yapar. 31 Mart öncesi vaatte bulunduk, geldik 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim" dedi.

Ordu Valisi, 'İmamoğlu'nun mitingine müdahale ederim' demişOrdu Valisi, 'İmamoğlu'nun mitingine müdahale ederim' demiş

'ORDU VALİSİ'Nİ GÖZÜNÜZDE BÜYÜTMEYİN'

Ekrem İmamoğlu, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ordu'da yaşananlara dün akşamki konuşmasında değindiğini hatırlatan İmamoğlu, "Vali Beyin basitlik yaptığını da söyledim. Vali Bey benim için inandırıcı bir insan değil. Ordu Valisini çok büyütmeyin gözünüzde. Islak imzalı bana ulaştırılan belgeler var. Engelliler gününde bile neredeyse bir ay önce Vali Bey, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş bir adam" şeklinde konuştu.

Valinin tuzak kurduğunu iddia eden İmamoğlu, "Ordu Valisi, kurduğu tuzağın hesabını versin. Her hesap bir gün verilir bu ülkede, yeri gelince verir. Tuzak kurmuştur, yazık etmiştir. Biz de gittik zaten öbür salondan 70 yaşındaki annemle, 72 yaşındaki babamla uçağımıza bindik" dedi.

Ordu Valisi İmamoğlu'na küfür etti iddiasıOrdu Valisi İmamoğlu'na küfür etti iddiası

'BENİM BİR AVUÇ İNSANLA SORUNUM VAR'

Ekrem İmamoğlu, daha sonra Maltepe Meydanı'ndaki halk buluşmasına katıldı. Seçim otobüsü üzerinden konuşma yapan İmamoğlu, "İstanbul'da yaşamı kolaylaştıran çözümler" kapsamındaki "Sofra Destek Paketi", "Geçim Destek Paketi", "Eğitim Destek Paketi", "Evlilik Destek Paketi" ve "İşsizlik Destek Paketi"ne ilişkin bilgi verdi.

Tüm partilerin seçmeninden oy alacağını iddia eden İmamoğlu, "Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş hemşehrim de bana oy verecek, benim onlarla aramda hiçbir sorun yok. Benim sorunum bir avuç insanla. Bu kardeşiniz seçildikten sonra milletine hizmet ederken herkese aynı gözle bakacak" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, Maltepe Meydanı'nda halk buluşmasına katıldı. (Fotoğraf: Orhan Akkanat/AA)

'GELMİŞ GEÇMİŞ EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM'

"İstanbul'un gelmiş geçmiş en başarılı, en demokrat belediye başkanı olacağım" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Beni gördüğünüzde, çocuklarınıza 'Ekrem abiniz gibi çalışkan olun' diyeceksiniz. Size söz veriyorum, çok çalışacağım, hiç yorulmayacağım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden kibri ve partizanlığı söküp alacağız. Seçildikten sonra partimin milletvekiliymiş, yöneticisiymiş, damadıymış, kızıymış, oğluymuş, onlarla ilgilenmeyeceğim. 16 milyon insanla ilgileneceğim."

"Oğluma kız istedik, Ekrem Başkan olmadan kız vermeyiz dediler. İstemeye gidecek miyiz?" yazısı taşıyan bir anne babayı gören İmamoğlu, seçimden sonra "kız istemeye" gitmek için pankart taşıyanların iletişim bilgilerini aldı. (İSTANBUL/AA)