Ekrem İmamoğlu: İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştıracağım

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, memleketi Trabzon'u ziyaret etti. Kendisini karşılayanlara konuşma yapan İmamoğlu, "Buradan topladığım o enerji ile İstanbul'daki o 16 milyon insanı barıştıracağım" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla doğduğu Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi'ni ziyaret ederek, akraba ve hemşehrileri ile bir araya geldi.

Aile kabristanlığını ziyaret eden İmamoğlu, daha sonra doğduğu eve geçti. İmamoğlu, burada kendisini slogan ve alkışlarla karşılayanlara yaptığı konuşmada, çocukluğunun 4-5 yılının burada geçtiğini anlattı.

'İSTANBUL'UN HER YERİNİ BÖYLE YAPACAĞIZ'

Her şeyin güzel olacağını söyleyen İmamoğlu, "Dua ediyorum Allah'ıma aileme beni mahcup etme, beni doğduğum topraklara mahcup etme diye. Ben şimdi bu güzel toprakların en nadide çiçeğine İstanbul’a hizmet edeceğim. Dolayısıyla Allah’ım beni İstanbul halkına ve bu millete mahcup etme" ifadelerini kullandı.

Her zaman iyi düşündüğünü dile getiren İmamoğlu, "Hep iyilik düşündük herkes hakkında, millet hakkında. Buradan topladığım sevgiler, saygılar, o güzel duygularla İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştıracağım. 16 milyon insanın içinde herkes var. Bu ülkenin 82 milyon insanı İstanbul’da yaşıyor hepsi var. Hepsi bizim kardeşimiz. Buradan topladığım o enerji ile İstanbul'daki o 16 milyon insanı barıştıracağım. Burada gördüğüm şu güzellikler var ya yeşillikler, insanın doğallığı, İstanbul’un her yerini böyle güzel yapacağız" dedi.

'HERKESİ BARIŞTIRAN KARDEŞİNİZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Kendisine yönelik açıklamalara da değinen İmamoğlu, "Onun için kötü sözden uzak iyi sözde yakın Allah'ın izniyle ahlaklı bir kardeşiniz, inançlı, milli değerlerine sahip çıkan ve bu ülkede yaşayan herkesi barıştıran kardeşiniz, ağabeyiniz, evladınız olmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Daha sonra İmamoğlu'nun doğum günü dolayısıyla pasta kesildi. İmamoğlu'na, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP İl Başkanı Güzide Uzun ve İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli de eşlik etti. (TRABZON/AA)