Meral Akşener: Bir baltaya sap olamamış yakınları zengin oldu

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Bakan Berat Albayrak'ı eleştirdi. Akşener Albayrak'a, "Yine bir paket açıklamış. Her pakete de üşenmeyip isim koyuyor. Bu paketin adı 'İvme'. Yani 'ileri verimli milli endüstri'ymiş. Sanki bu güne kadar fabrika açtılar da adını milli endüstri koymuş" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonomi paketlerini eleştiren Akşener, "Milletin parası damada teslim edileli 10 ay olmuş, 8 tane paket açıklanmış. 'Ekonomi toparlanacak' diye açıkladıkları her paketle işler daha da kötüye gitmiş. 10 ayda kişi başına milli gelirimiz yüzde 19 azaldı. Enflasyon yüzde 27'ye, faizler yüzde 32'ye çıktı" ifadesini kullandı.

Akşener, iktidarı eleştirerek, 'ekonomiden dış politikaya, eğitimden yargıya, devletin bütün gelenekleri ve teamüllerinin tahrip edildiği'ni söyledi. Akşener, hükümetin iktidarda olduğu 17 yıl içerisinde 15 defa eğitim sistemini değiştirerek, 'adeta yap-boz tahtasına çevirdiğini, yeni lise modelinde tarih dersinin seçmeli ders olarak okutulduğunu' belirterek, bu karardan hemen dönülmesini istedi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle,

10 AYDA 8 PAKET AÇIKLANDI: Her gün ekonomiden yargıya, kibrin tavana vurduğu bir yönetim anlayışıyla cebelleşen vatandaşın sabrı tükendi. Gelelim bu haftaki damattan masallar bölümümüze. Burası çok önemli. Yine bir paket açıklamış. Her pakete de üşenmeyip isim koyuyor. Bu paketin adı İvme. Yani ileri verimli milli endüstriymiş. Sanki bu güne kadar fabrika açtılar da adını milli endüstri koymuş. Milletin parası damada teslime edileli 10 ay olmuş, 8 paket açıklanmış, açıklanan her paketle daha da ekonomi kötüye gitmiş. Beş tane yandaş gelince kaynak bol ama millete gelince kaynak yok diyor. İşte EYT’lilerin durumu ortada. Seslerini duyurmaya çalıştılar Yenikapı’da ama duyan olmadı. Bunların bir baltaya sap olamamış ne kadar çocuğu yakını varsa bu beylerin hepsi, müteahhit oldu, müdür oldu, zengin oldu. Bizim pırıl pırıl gençlerimiz işsiz. Adını soy adını yazamayan ne kadar yakını varsa ihya ettiler.

EĞİTİM SİSTEMİNİ ÇÖPE ATTILAR: Eminim ki milleti yok sayanları milletimiz de yok sayacak. 17 yıldır iktidardalar, bu süre içerisinde eğitim sistemimizi tam 15 kere değiştirdiler. Her gelen bakan alfabeden harf çekti yeni bir isim uydurdu. Bu seferkinin adı da eğitim sistemi oldu. Sistem dediğiniz şey bir yap-boz tahtası değildir. Ülkemizin geleceğini 15 defa çöpe attılar. Her seferinde bu son diyorlar. İşin değişik yanı da 1’den 15’e kadar her yap-bozu müjde diye sundular. Anne babalar tedirgin. öğretmenlerimiz gözlerinin içine bakan evlatlarımıza sistemi anlatamıyorlar. Çünkü kendileri de anlamıyorlar. Tarih dersini hangi aklıselim zorunlu olmaktan çıkarma fikrini sundu? Evlatlarımız tarihi sizin gibi televizyon dizisinden mi öğrensin istiyorsunuz?

TÜRKİYE 3, SUDAN 6 KAT BÜYÜMÜŞ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuşmasında ‘Türkiye'yi nereden nereye getirdik? diyor. 17 senede Türkiye'yi 3 kat büyütmüşler. 2002’de gayri safi yurt içi hasılamız 250 milyar dolarmış. Bugün 750 milyar dolara çıkarmışlar. İhracatı 4 kat artırmışlar. İyi de 17 senede dünya yerinde mi durdu? Aynı dönemde yani 2002-2019 arasında mesela Uruguay 4 kat büyümüş. Aç susuz, gıda yardımıyla ayakta duran Sudan 6 kat büyümüş. Komşumuz Rusya 5 kat büyümüş. Azerbaycan 6 kat büyümüş. Çin 8 kat büyümüş. Sen bunlar kadar olamamışsın, neyin havasını atıyorsun? (HABER MERKEZİ)