Öztrak: Bahçeli muhalefete hakaret ederken ortakları PKK ile görüşmeler yapıyormuş

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamasını eleştirdi. Öztrak, "Beka laflarıyla, muhalefete olmadık suçlamalarda ve hakaretlerde bulunulurken bir şey daha devam ediyormuş. Bu yazılı olarak çıktığı için dışarıda burada bir daha söylüyorum; Suriye’de ortakları, PKK/PYD ile görüşmeler yapıyormuş" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün kutlayan Öztrak, "1 Mayıs kutlamaları için, Kahramanmaraş’tan Şanlıurfa’ya giden emekçilerimizi taşıyan bir araç devrildi. Bu kazada yaşamını yitiren emekçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralanan emekçilerimize ise acil şifalar diliyorum" dedi.

'İŞ CİNAYETLERİNDE DÜNYANIN ÖNDE GELEN ÜLKELERİ ARASINDAYIZ'

"Böyle anlamı olan günlerde bir de muhasebe yapmamız gerekiyor" diyen Faik Öztrak, şunları söyledi:

"Emekçilerimizin emeklerinin karşılığı olan kıdem tazminatlarına göz dikmiş durumdalar. Söz verildiği halde bir türlü çözülmeyen 3600 ek gösterge sorunu var. Her 100 çalışandan 33’ü, çalışanların üçte biri kayıt dışında. Böyle bir ortamda çalışanlarımızın geleceğe güvenle bakması da mümkün değil. Çocuk işçiler sorunu var. İş cinayetlerinde dünyanın önde gelen ülkeleri arasındayız. Örgütlenme ve sendikalaşma sadece bu sorunların çözülebilmesi, emeğin büyümeden ve refahtan hak ettiği payı alması için gerekli değil; aynı zamanda büyümenin sürdürülebilir olması için de şart. Geliri adil dağıtamazsanız, büyüme kucaklayıcı olmazsa, oyunun sonunda misketler bir kişinin elinde toplanırsa ekonomi oyunu biter."

'BEKA LAFLARIYLA HAKARET EDERKEN ORTAKLARI PKK İLE GÖRÜŞÜYOR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını eleştiren Öztrak, "Beka laflarıyla, muhalefete olmadık suçlamalarda ve hakaretlerde bulunulurken bir şey daha devam ediyormuş. Bu yazılı olarak çıktığı için dışarıda burada bir daha söylüyorum; Suriye’de ortakları, PKK/PYD ile görüşmeler yapıyormuş. Acaba bu ortaya çıkmasın diye mi bu kadar telaş içindeler? Burada cambaza bak cambaza taktiğinin olduğunu düşünüyorum" dedi.

'CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti hükümetini suçladı''CHP yönetimi Türkiye Cumhuriyeti hükümetini suçladı'

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Charles Summers'ın, 18 Nisan'daki basın toplantısında “Suriye Demokratik Güçleri ile Türkiye arasında birçok meşru konuda doğrudan görüşmelerin devam ediyor” dediğini ifade eden Öztrak, şöyle devam etti:

"Suriye Demokratik Güçleri'nin ana unsuru PKK/PYD. Mehmetçiğimizi şehit edenlerle bunlar doğrudan görüşüyorlarmış. Bunların içeriye söyledikleriyle, dışarıda yaptıkları arasında ciddi bir uçurum var. Saray ve onun bekçisi, dışarıda PKK/PYD ile yürüttükleri bu müzakerelerin üzerini örtmek, bunu karartmak için mi, içeride Kuvayı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimize ve Genel Başkanımıza ipe sapa gelmez suçlamalarda bulunuyorlar?"

Bahçeli: Karar maşeri vicdana uygun olursa saygı gösterilecekBahçeli: Karar maşeri vicdana uygun olursa saygı gösterilecek

'HERHALDE OYLARI BİR DE BAHÇELİ’YE SAYDIRMAK LAZIM'

İstanbul'daki yerel seçimle ilgili itirazların hukuki olarak maddi gerçekliği olmadığını savunan Öztrak, "Geçersiz oyların tamamı sayıldı, sonuç değişmedi. 6 ilçede oyların tamamını sayacağız dediler, saydılar sonuç değişmedi. Yetmedi 22 ilçede 57 sandıkta Yüksek Seçim Kurulu sondaj yaptılar. Orada da sonuç değişmedi. Herhalde Bahçeli’nin içini rahat ettirmek için bir de oyların tamamını kendisine saydırmak lazım" diye konuştu.

Semih Yalçın: Öztrak haddini hududunu aştıSemih Yalçın: Öztrak haddini hududunu aştı

'CUMHUR İTTİFAKI'NI BOZMA TEKELİ BAHÇELİ'YE AİT'

"Maşeri vicdan, esas sandıkla gelenin sandıkla gitmek istememesinden rahatsız olur, Sayın Bahçeli" diyen Faik Öztrak, "Madem milletin ne dediğinin sizin için hiç önemi yok. Oyunun kurallarını beğenmiyorsunuz. Kendi aranızda tek kale maç yapın olsun bitsin. Milleti bu kadar yormayın.

Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önerdiği "Türkiye ittifakı"yla ilgili sözlerini nasıl değerlendirdiği sorulan Öztrak, "Cumhur İttifakı'nı bozma tekeli Sayın Bahçeli’ye aittir. Geçmişten itibaren Sayın Bahçeli içine girmiş olduğu koalisyonları ve ittifakları bozma konusunda ne kadar mahir olduğunu göstermiştir. Ondan sonra da çıkıp kimseyi suçlamasın onu bozmaya çalışıyorlar bunu bozmaya çalışıyorlar diye. Bozarsa kendi bozar. Cumhur İttifakı da bizi çok fazla ilgilendirmiyor" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)