Maltepe'deki sayım 25 gün sürebilir

Maltepe'deki 12 kurulun lağvedilmesinin ardından yeniden sayımı sadece 2 kurul yapmaya başladı. CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, saatte 2 sandık sayıldığını belirterek, "Bu hızla gidildiği takdirde geriye kalan 176 sandığın sayımı 9 gün sürecek.  Eğer YSK, pazar günü verdiği kararın arkasında durmaz ve 400 sandığı yeniden ve sadece iki kurula saydırırsa, bu işlem yaklaşık 25 gün daha sürer" dedi. Ancak YSK'nin sayılan oyların iptali yönündeki kararı reddetmesiyle geriye sayılması gereken 176 sandık kalmış oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin üzerinden iki hafta geçmesine karşın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) halen kesin sonucu açıklayamadı. 38 ilçede geçersiz oylar yeniden sayılırken, Maltepe'de ise AK Parti ve MHP'nin itirazları nedeniyle süreç çıkmaza girmiş durumda. Maltepe'de 1089 sandığın 913’ünün açılmasının ardından, AK Parti ve MHP'nin başvurusuyla sayımı yapan 12 kurul lağvedildi, geriye sadece 2 kurul kaldı. Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları ayrıca sayımı yapılan 400 sandığın da bir kez daha sayılmasına karar verildi. CHP, 400 sandığın üçüncü kez sayılması kararını YSK'ye götürdü.

Maltepe'deki sayımı yakından takip eden CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş, 2 kurulun saatte 2 sandık sayabildiğini belirterek, bu hızla gidilmesi halinde geriye kalan 176 sandığın sayımının 9 gün süreceğini söyledi. Yarkadaş, CHP'nin itirazının kabul edilmeyerek, 400 sandığın da üçüncü kez sayılacak olması durumunda sürecin 25 güne kadar uzayabileceği uyarısında bulundu. Yarkadaş, saat 15.00 kadar bugün sayılabilen sandık sayısının ise 14 olduğu bilgisini verdi.

Ancak YSK'nin sayılan oyların iptali yönündeki kararı reddetmesiyle geriye sayılması gereken 176 sandık kalmış oldu.

Barış Yarkadaş, sürece ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:

-YSK'nın açık kararına rağmen Maltepe'deki 12 kurul lağvedildi. Şu an sadece iki kurul sayım yapıyor. Saatte iki sandık sayılıyor. Bu hızla gidildiği takdirde geride kalan 176 sandığın sayımı 9 gün sürecek. 400 sandığın yeniden sayılması yönünde kararı verilmesini düşünemiyorum!

Eğer YSK, pazar günü verdiği kararın arkasında durmaz ve 400 sandığı yeniden ve sadece iki kurula saydırırsa, bu işlem yaklaşık 25 gün daha sürer. Bu da Türkiye'nin daha çok enerji ve zaman kaybetmesidir. Annesiyle nöbete gelmek zorunda kalan kardeşimizin geleceğini çalmayın!

- Maltepe'deki iki Sayım Kurulu şu ana kadar sadece 14 sandığı sayabildi. Eğer diğer kurullar YSK kararına rağmen lağvedilmemiş olsaydı, sayımların tamamı bitecek, İmamoğlu mazbatasını yarın alacaktı. Sayımın neden geciktirildiği ve engellendiği çok açık değil mi?

-Ve YSK pazar günü verdiği kararın arkasında durdu. Maltepe'de şu ana kadar sayılan sandıkların geçerli sayılmasına karar verdi. Maltepe İlçe Seçim Kurulu'na Sayım Kurulu oluşturma yetkisi de verildi. Bu,sayılmamış 160 sandık kaldığı anlamına geliyor. Tüm sayımlar salı öğlen biter

(HABER MERKEZİ)