Kılıçdaroğlu: Verdiğimiz sözleri aşama aşama hayata geçireceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la birlikte genel merkez önünde bekleyenleri selamladı. Kılıçdaroğlu, "Verdiğimiz sözleri aşama aşama hayata geçireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, Ankara'ya gitti. Anıtkabir'i ziyaret eden İmamoğlu, daha sonra CHP Genel Merkezi'ne geçti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. İmamoğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde çok sayıda kişi karşıladı.

‘BU BARIŞMA SEÇİMİDİR’

“Hak hukuk adalet”, “Ekrem Başkan” sloganları eşliğinde karşılanan İmamoğlu genel merkez binasının bahçesindeki seçim otobüsünden partililere seslendi. İmamoğlu’na CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş eşlik etti.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, "Bugün Ankara’dayım. Ankara’da olmamın birkaç değerli sebebi var. Burada büyük gururu paylaştığım Ankara’da çok büyük başarılar yaşayacağını düşündüğüm Mansur Yavaş’ı kutlamaya geldim” dedi. İmamoğlu şunları söyledi:

“Bugün sizlerle hasbıhal etmek, buluşmak güzel yüzlerinize bakmak çok değerli. Gülelim gerçekten gülelim. Bütün Türkiye gülsün. Bu sandık Türkiye’nin hayrına bir sandıktır. Türkiye’yi buluşturan bir sandıktır. Bu sandığın kaybedeni yoktur. Bu uzlaşma sandığı, buluşma seçimidir. Bu aynı zamanda barışma seçimidir. Sevgiyle saygıyla dayanışmanın seçimidir. Partilerinden yaşam biçimlerinden dolayı birbirlerine selam vermeyenlerin selam verme seçimidir. Bütün toplumu barıştırma konusunda tecrübeleri paylaşacağız. Bu emeğin coşkusunu yaşıyoruz ama coşku kadar işbirliğine ihtiyacımız var. Kimsenin kalbini kırmadan kimseye nisbet yapmadan kol kola bir millet olmak konusunda işbirliği yapacağımıza yürekten inanıyorum.”

‘BARIŞI VE SEVGİYİ GETİRECEKLER’

İmamoğlu’nun ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, “Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir. Bizim mücadelemiz hak hukuk adalet, halka hizmet mücadelesiydi. Ben ve belediye başkanı arkadaş kırıcı dil kullanmamaya özen gösterdiler. Herkesi kucakladılar. Ayrımcılıktan değil beraber olmaktan yanayız. Ankara’yı da, İstanbul’u da Mersin’i de böyle yöneteceğiz" dedi.

Seçimden önce açıkladıkları vaatleri uygulamaya geçireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Göreceksiniz her evde huzur olacak, bereket olacak. Göreceksiniz belediyelerde çalışan asgari ücretliler net 2 bin 200 lira aylık alacaklar. Verdiğimiz sözleri aşama aşama hayata geçireceğiz ve bunların tamamını hayata geçireceğiz. Toplumla belediye başkanlarımız arasında büyük bir güven oluşacak" diye konuştu.

AKŞENER VE YAVAŞ İLE GÖRÜŞECEK

İmamoğlu bugün saat 17.00'de, İYİ Parti Genel Merkez'inde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret edecek. Akşener’le görüşmesinin ardından İmamoğlu, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ile ailelerin de katılımıyla, Anıttepe’deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bir araya gelecek.