Özhaseki’nin vaatlerini devlet yapıyor

Ankara Valiliği’nin Ankara İli 2019 Yılı Yatırım Programı’na göre Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'nin seçim vaadi olarak açıkladığı projeleri bakanlıklar ve devlet kurumları yapacak. Özhaseki şehre yapılacak 12 Millet Bahçesi’ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapacağını kendi broşüründe bile söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Valiliği tarafından Ankara İli 2019 Yılı Yatırım Programı 22 Mart tarihinde yayınlandı. Programda bakanlıklar ve devlet kurumlarının Ankara’da yapacağı projeler yer aldı. Bu projeler Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki tarafından seçim vaadi olarak açıklandı.

MİLLET BAHÇELERİ VE ULUS TÜNELİ, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN

Özhaseki proje olarak, Ulus meydanının altına tünel açılarak yayalaştırılacağını söyledi. Aynı proje valiliğin programında da bulunuyor. 750 milyon lira kaynak ayrılan projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak. Proje 2022 yılında tamamlanacak. Özhaseki'nin vaatleri arasında Ankara’ya yapılacak 12 adet Millet Bahçesi de var. Bu bahçeleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstelendi. Özhaseki, Millet Bahçeleri'nin bakanlık tarafından yapılacağını broşüründe kendisi de belirtti.

ESENBOĞA’YA METROYU ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPACAK

Esenboğa Havalimanı’na kesintisiz metro ulaşımı sağlamak da Öshaseki'nin vaatleri arasında. Ankara Valiliği'nin programına göre bu metro hattını Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı yapacak. 6 milyar 22 milyon 397 bin liraya mal olacağı kaydedilen metro hattının 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca bir milyar 23 milyon 93 bin liraya 102 tane metro ulaşım aracı alınacak.

KONSER SALONU KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN

Özhaseki'nin vaatleri arasında, 1992 yılında projelendirilip 1995'te inşaatına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen, son yıllarda inşaatı daha hızlı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konser salonu olan Atatürk Kültür Merkezi Konser Salonu'nu bitirmek de var. Valiliğin programına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan salon için 682 milyon lira harcanacak ve salon 2022 yılında bitirilecek.

GEREDE SUYUNU DEVLET SU İŞLERİ GETİRECEK

Özhaseki, Gerede Çayı’ndan Çamlıdere Barajı’na içme suyu temini için de bir proje açıklamıştı. Ancak Valiliğin programına göre bu projeyi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yapacak. Projeye 1 milyar 523 milyon 679 bin lira kaynak ayrıldı ve o da 2022 yılında bitirilecek.

STAT DA SPOR BAKANLIĞI'NDAN

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, yıkılan 19 Mayıs Stadı'nın arazisine 55 bin kişilik stat yapacağı söylüyor. Yine Ankara Valiliğin 2019 yılı programına göre bu stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Stat 55 bin kişilik değil 45 bin kişilik olacak ve 2021 yılında bitirilecek. Stat için 450 milyon lira kaynak ayrıldı. Özhaseki ayrıca stat vaadini açıklarken Spor Bakanlığı’nın hazırladığı tanıtım videosunun aynısını kullanmıştı. (DUVAR)