Cihan Paçacı: Parti kurmak serbest, kazanmak yasak

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, il teşkilatlarına gönderdiği genelgeyle partilerine yönelik tahriklere karşı aklıselim davranma çağrısında bulundu. Paçacı “Cumhur İttifakı’nın anlayışına göre seçimlere girmek serbest ama kazanmak yasaktır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İl başkanlarına genelge gönderen İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, 31 Mart Yerel Seçimi öncesinde Cumhur İttifakı’nın sözcülerinden, İYİ Parti’ye “siyasi ahlak ve demokratik nezakete uymayan hakaret ve tehditler” geldiğini belirtti.

“İYİ Parti ülkemizin huzurunu bozacak hiçbir siyasi çekişmenin tarafı olmayacaktır” diyen Paçacı, “Cumhur İttifakı’nın anlayışına göre seçimlere girmek serbest ama kazanmak yasaktır. Parti kurmak serbest, ama farklı görüşler ifade etmek izne tabidir. Tek hayalleri; farklı düşünen, farklı yaşayan bireylerin, yan yana huzurlu, güvenli ve mutlu yaşadığı bir toplum değil, dikta ile yönetilen tekçi toplum yapısıdır” açıklaması yaptı.

‘HUKUK DIŞI YÖNTEMLERE BAŞVURUYORLAR’

Cumhur İttfakı’nın “hukuk, ahlak dışı yollara ve anti-demokratik yöntemlere başvurduğunu” kaydeden Paçacı, şunları söyledi:

"Kontrol ettikleri yazılı ve görsel medyayı da kullanarak, Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları başta olmak üzere, teşkilat yöneticilerimiz ve belediye başkan adaylarımıza yönelik her türlü hakaret, iftira ve tehdit dolu söylemlere başvurmakta, hatta idam ve tevkif etme ifadeleri ile muhalefeti sindirmeye çalışmakta bir beis görmemektedirler."

‘CUMHUR İTTİFAKI KAYBEDECEĞİNİ ANLADI, KABULLENEMİYOR’

“Çoğulcu demokrasi adına yaşanan bu ümit verici gelişmelerden rahatsızlık duyan bir kesim vardır ki, o da muhtemel seçim yenilgisi ile bazı belediyeleri kaybedeceğini anlayıp kabullenemeyen Cumhur İttifakı yöneticileridir.”

'TEŞKİLATLARIMIZIN AKLISELİM OLACAĞINA İNANCIMIZ TAMDIR'

Parti teşkilatına aklıselim davranma çağrısında bulunan Paçacı, “Teşkilatlarımızın, Cumhur İttifakı sözcülerinin tüm tahkir ve tahriklerine rağmen aklıselim, soğukkanlı bir duruş sergileyeceğine, taciz ve tasallut nereden gelirse gelsin, partimize yakışmayacak nitelikte söylem ve eylemlerle karşılık vermeyeceklerine olan inancımız tamdır” dedi.