Bahçeli ve Erdoğan'dan ortak Ankara mitingi: İttifak 10 yıl önce kuruldu

Cumhur İttifakı'nın Ankara'da ortak düzenlediği mitingi katılanların arasında izledik. Mitinge katılanlardan bir seçmen CHP'nin adayı Mansur Yavaş'a ilişkin, "Mansur Yavaş daha önceden de aday oldu. O partiden o partiye geçmek olmaz. İnsanlar bunu tasvip etmez" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'in ardından Cumhur İttifakı'nın ikinci ortak mitingini, beraberlerinde ittifakın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile birlikte başkentte yaptılar.

Cumhur İttifakı'nın yerel seçimlere sayılı günler kala düzenlediği 'Büyük Ankara Mitingi'ne katılım yüksekti. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüsleri binlerce kişiyi sabahın erken saatlerinden itibaren tüm ilçelerden Hipodrom'da yapılan mitinge taşıdı. Çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting alanına dört farklı arama noktasından giriş yaparak ulaşabilen seçmenlere parti amblemi olmayan beyaz şapkalar, Türk bayrağı ve üzerinde Cumhur İttifakı yazan bayraklar dağıtıldı.

'BAHÇELİ İLE REİS ACABA AYNI ANDA MI SAHNEYE ÇIKACAKLAR?'

Miting alanının etrafında, Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin projelerini içeren afişler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu “Sen Bir Ömre Bedelsin” afişi, MHP lideri Bahçeli ile Erdoğan'ın ortak fotoğrafının bulunduğu afiş ve “Gazi Ankara’ya Deli, Size Divane Olduk”, “Mesele Memleket Meselesi” sloganlarının yazılı olduğu afişler asılıydı.

Mitinge katılanlar aralarında, "Bu kadar kalabalığı hiçbir yerde göremezsin!", "Reis ile Bahçeli acaba aynı anda mı sahneye çıkacaklar?" diye konuşurken dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projeler gösterilmeye başlandı.

'BİZDE YEREL SEÇİMLER GENEL SEÇİM HAVASINDA GEÇER'

Miting alanını dolduranların konuşmalarında, 31 Mart'ta yapılacak seçimin yerel seçimden ziyade genel seçim havasında geçtiğine dönük yorumlar ağırlıktaydı.

Mimar olan ve isminin yazılmasını istemeyen bir seçmen, "Bizde yerel seçimler genel seçim havasında geçer. Güney sınırlarımızdaki olaylardan ve dünyadaki değişen konjonktürden dolayı bizde de bir beka sorunu olmaya başladı" dedi. Cumhur İttifakı'nın 10 yıl önce tabanda kurulmaya başlandığını söyleyen mimar, "10 yıl önce de neden MHP'li arkadaşlarımızla birlikte adım atamıyoruz deniyordu. Aslında bu ilk başta tabanda başladı ve sonrasında yöneticilere sirayet etti. 15 Temmuz'un ardından, kar topu gibi büyüyen bir sürecin ardından çok şükür böyle bir birliktelik oldu" diye konuştu.

'SÜLEYMAN SOYLU'YU DA DİĞER ADAYLARI DA BENİMSEDİK'

AK Parti'yi kuruluş aşamasından itibaren desteklediğini belirten emekli bir seçmen de yerel seçimden ziyade genel seçim havası olduğuna dikkat çekerek "Yerimizi yurdumuzu belli etmek için bugün buradayız" dedi. CHP'nin adayı Mansur Yavaş'a ilişkin, "Mansur Yavaş daha önceden de aday oldu. O partiden o partiye geçmek olmaz. İnsanlar bunu tasvip etmez" yorumunu yapan emekli seçmene AK Parti içinde de önceden farklı partilerde siyaset yapan isimlerin bulunduğunu hatırlattığımızda yanıtı şöyle oldu, "Taraf değiştirmek ayrı, sonra bir daha değiştirmek ayrı. AK Parti'ye gelenler zaten AK Partili oldular. Biz içimize aldık ve AK Parti kimliği adı altında siyaset yapıyorlar. Mansur Yavaş seçildikten sonra tekrar bir başka partiye geçecek mi geçmeyecek mi? Bunun sorgulanması lazım. Biz Süleyman Soylu'yu da diğer adayları da içimize aldık ve benimsedik"

'BİZ ÖNDERİN İKİ DUDAĞINDAN ÇIKANA BAKARIZ'

Devlet memuru olduğu için isminin yayınlanmasının doğru olmayacağını söyleyen bir AK Parti seçmeni ise Mehmet Özhaseki’nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten daha iyi bir aday olduğunu ifade ederek, “AK Parti kurulduğundan bu yana destekçisiyim. Yapılan hizmetlere insanların kayıtsız kalmaması gerekiyor. Mehmet Özhaseki, Gökçek’ten daha iyi bir aday. Melih Gökçek de iyi hizmetler yaptı ama Mehmet Özhaseki‘nin daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Hizmetlerin devamı için Mehmet Bey’in kazanması oldukça önemli" dedi.

Çocukluğundan bu yana Ülkücü olduğunu aktaran bir başka seçmen, MHP’nin parti olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi için aday çıkarmamasının kendisi için önemli olmadığını, Bahçeli’nin desteklediği her adayın arkasında duracaklarını söyleyerek, “Biz önderin iki dudağından çıkana bakarız. Türkiye için bu zamana kadar en doğru sözü Devlet Bahçeli söyledi. Bundan sonra da onun izinde olacağız” diye konuştu.

'YAV BU ADAM DA İYİYDİ'

Mehmet Özhaseki, Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan'dan önce mitinge katılanlara seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "15 Temmuz’da oluşan Cumhur İttifakı bugünlere geldi. Ankara ne yapması gerektiğini bilir. Lafın fazlasını söylemeye gerek yok. Hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah 31 Mart akşamı bu heyecanı yaşayacağız” dedi. Tuna’nın konuşmasının ardından miting alanında bir kişiden, “Yav bu adam da iyiydi” sesi yükseldi.

BELEDİYE TECRÜBESİNİ ANLATAN ÖZHASEKİ 'KAYSERİ' DEMEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın miting alanını selamlamasının ardından konuşmasına başlayan Mehmet Özhaseki, önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki faaliyetlerinden, ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönemindeki çalışmalarından bahsetti. “Haseki Başkan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganlarıyla konuşması sık sık kesilen Özhaseki belediye başkanlığı görevini üstlendiği dönemde yaptıklarını anlatırken bir kez dahi "Kayseri" demedi.

ERDOĞAN: 450 BİN KİŞİ VAR

Özhaseki’nin ardından kürsüye MHP lideri Bahçeli çıktı. Bahçeli, İYİ Parti’nin de desteklediği CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’a eleştirilerini sıraladı. Bahçeli’nin konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayahan’ın “Bizimkisi Bir Aşk Hikâyesi” şarkı eşliğinde sahneye çıktı. Erdoğan, "Sordum, şu sıralar hipodromda ne kadar insan var, dedim. Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin. Ankara biz 31 Mart’a hazırız diyor" diye konuştu.

ÜÇÜNCÜ ORTAK MİTİNG İSTANBUL'DA

İzmir ve Ankara'nın ardından Cumhur İttifakı üçüncü ortak mitingini yarın (24 Mart) saat 14 00'de İstanbul'da düzenleyecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın katılacağı miting Yenikapı'da düzenlenecek.