Yavaş'tan Özhaseki'ye: Önce Mansur Bey demeyi öğren!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin kendisine "Mansur Efendi" hitap etmesine tepki gösterdi. Yavaş, "Bu kibir onları yok edecek. Önce Mansur Bey demeyi öğren!" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde yaptığı konuşmada AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Ben HDP'nin de oyunu elbetteki istiyorum" sözlerini hatırlatarak, "Bunu bir başkası deseydi başına neler gelirdi?" diye sordu.

Yavaş, AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki’nin artık anket yayınlamadığına dikkat çekerek, "Bizi hep anketlere boğarlardı. İlk kez rakiplerimiz anket yayınlamıyorlar, inanmıyoruz diyorlar. 10-15 puan farkı olan anketler var" dedi.

'BU KİBİR ONLARI YOK EDECEK'

Rakibi Özhaseki'nin kendisine "Mansur Efendi" diye hitap etmesini eleştiren Yavaş, "Bu kibir onları yok edecek. Önce Mansur Bey demeyi öğren! Göreceksiniz, 1 Nisan'dan Mansur Bey demek zorunda kalacaksınız" dedi.

'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Tarsus 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan bir hükümlünün, kendisi hakkında adaylığının düşürülmesi için YSK’ye verdiği dilekçeyi hatırlatan Yavaş, şunları söyledi:

"Ömer Çelik'in konuşmasından sonra Tarsus'tan bir dilekçe geldi, 57 sene çocuk istismarından hapis almış. ‘Mansur Yavaş seçime girmesin’ diye dilekçe vermiş. Bunlar kimlerle iş tutar ben anlamadım. Nerede suçlu var, onlarla iş tutarlar. Siz eğer mahkumiyeti kesinleşmiş, yargılanan birini kurtuluş ümidi olarak yanınıza alırsanız, bana attığı iftiranın arkasına saklanırsanız herkes bunu yapmaya başlar, sizler örnek olmalısınız. Allah'ın bir hesabı var. Benim çoluğum çocuğum var. Sizlerin desteğiyle seçilecek birinin hakkında daha bir tane iddianame olmadan, meydan meydan iftira atarsanız, ilk başta ben kul hakkımı helal etmiyorum. Eğer zerre kadar inancınız varsa o kul hakkının hesabını nasıl vereceğinizi düşünmekten gece gündüz gözünüze uyku girmemesi lazım." (DUVAR)