Kılıçdaroğlu: Erken seçim istemek doğru olmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar kanadının 'büyükşehir belediyelerini kaybedersek beka sorunu çıkar' argümanına karşı "Erken seçim gündeme gelmez" mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimde başarılı oldum, hemen milletvekili seçimine girelim', bu siyasi fırsatçılıktır ve doğru değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimde büyükşehirleri iktidarın kaybetmesi sonrası erken seçimin gündeme gelmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu "İktidar kanadı bu seçimi beka sorunu olarak görüyor ve hatta Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentleri muhalefetin kazanması halinde erken seçimi gündeme getireceğinizi, bu durumun ülke bekası için büyük tehdit olacağını dile getiriyor. Böyle bir tabloda erken genel seçim çağrınız olur mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Erken seçim gündeme gelmez, bu bir yerel seçim, muhtar seçimi, belediye meclis üyeliği seçimi, belediye başkanlığı seçimi. Yerel yönetim seçimleriyle, milletvekilliği, cumhurbaşkanlığı seçimi arasında ciddi nüans farkları da vardır. Dolayısıyla bunu bir erken seçim gerekçesi yapmak doğru değil. Şunun için doğru değil, bizim belediye başkanlarımız seçildikten sonra, vaatlerini gerçekleştirmek için çaba harcamak zorundalar. Siz o vaatleri gerçekleştirir, verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz, bir sonraki seçimde daha iyi başarılar sağlamış olursunuz. Aksi halde 'yerel seçimde başarılı oldum, hemen milletvekili seçimine girelim', bu siyasi fırsatçılıktır ve doğru değildir."

'FABRİKA HEDİYE UÇAĞIN KARŞILIĞI'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, tank palet fabrikasının Katar ortaklığına devriyle ilgili ise, aslında bunun bir satış değil, Katar Şeyhi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği "uçağın karşılığı" verildiğini düşündüğünü söyledi. Bu konuda kendisini en çok hayal kırıklığına uğratan kişinin de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Nasıl olur da sayın Bahçeli buna itiraz etmez?" diye tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)