'Her konuda aynı düşünsek burası çok sıkıcı bir ülke olurdu'

AK Parti İstanbul Binali Yıldırım, Sancaktepe ilçesinde "Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz. Eğer öyle olsaydı, burası çok sıkıcı bir ülke olurdu. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir" mesajları verdi. Sancaktepe'de 2018 genel seçiminde HDP yüzde 18.8 oy almıştı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL  - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Sancaktepe ilçesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları ve kanaat önderleriyle buluştu. Konuşmasında 10 gün sonra sandığa gidileceğini, İstanbul'un farklı din, mezhep ve etnik grupların merkezi ve Türkiye'nin bir özeti olduğunu ifade eden Yıldırım, "Farklı etnik kimlikte olabiliriz ama inancımız, vatanımız, dinimiz ve kültürümüz birdir. Her konuda aynı düşünmek zorunda değiliz. Eğer öyle olsaydı, burası çok sıkıcı bir ülke olurdu. Uzlaşma ve buluşma zeminimiz, demokrasi, hukuk devleti ve kardeşliğimizdir. Bir birimizle öyle kaynaşmışız ki, bizi kimse ayıramıyor" dedi.

İstanbul'da inşa edilen dünyanın en büyük havalimanı yapımında bir kadının imzasının olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle devam etti: "O havalimanının gerçek kahramanı bir kadındır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak'tır. Kulağıma, 'Şeyma Hanım, bir kadındır. Bu işleri yapabilir mi?' gibi şeyler geliyor. Nüfusumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Bizleri dünyaya getiren kadınlardır. Şeyma Hanım, Sancaktepe'yi parmakla gösterilecek bir ilçe haline getirecek. Kadınlar, ona çok destek veriyor. Ama biz daha fazla çalışıp destek vereceğiz. Hani bir laf var. Etle tırnak gibiyiz. Bunu düzeltiyorum. Etle tırnak gibi değiliz. Et de biziz, tırnak da biziz. Farkımız, yok. Tek bendeniz, canız, kardeşiz. Ayrımız gayrımız yoktur. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Bu salonda olanların tenleri, renkleri farklıdır. Ancak hepimizin göz yaşlarının renkleri aynıdır."

Binali Yıldırım ayrıca bunun bir yerel seçim olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı ve Sancaktepe'de Türkiye'nin en büyük hastanesinin inşa edileceğini, Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nu yıldırım hızıyla bitireceklerini anlattı. (AA)

PARTİLER NE KADAR OY ALMIŞTI?

Sancaktepe'de 2018 genel seçiminde Cumhur İttifakı yüzde  yüzde 51.7 oranında oy almıştı. Millet İttifakı yüzde 29.1, HDP yüzde 18.8 oy almışlardı. 2014 belediye seçimlerinde ise partilerin oyları şöyleydi: AK PARTİ yüzde 49.1, CHP yüzde 34.8, HDP yüzde 7.3, MHP 5.5, SAADET yüzde 2.