Cihangir İslam'dan AK Partili Özkan'a: Fransızcaya çeviremedik!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın Meclis Genel Kurulu’ndaki Fransızca konuşmasının yankıları sürüyor. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta için hazırladığı raporu Özkan’dan kendisine iletmesini rica ederken, “Sayın Başkan, Fransızcaya çeviremedik ama artık bu Türkçeyle şey yaparsınız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan bütçe görüşmeleri sırasında yeni sisteme dair yaptığı bir konuşmada, “Kuvvetler ayrılığı var. Hangi dilde konuşayım?” diye sormuş ve “Kuvvetler ayrılığı” anlamına Fransızca-İngilizce bir ifade ile "La séparation de power" demişti. Özkan, bu sözlerini "Oo…" diyerek karşılayan ve alkışlayan CHP sıralarına ise, "Ooo, ya… Kuvvetler ayrılığı” diye devam etmişti.

Genel Kurul’da yaşanan bu olay unutulmadı. Dün Meclis'te gündem dışı söz alan Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın geçen hafta yaptığı, “İnsan hakları ihlali deyince somut söylenebilecek bir iki tane olay bile gündeme getiremiyorlar” sözlerini hatırlattı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 2017 dava bilançosuna göre en çok dava açan ülkeler sıralamasında Türkiye’nin 3. olduğunu anlatan İslam, “Aslında Türkiye burada birinci sırayı almalıydı. KHK'yle atılan 140 bin insanın mahkemelere gidememesi bu rakamı değiştiriyor. Tam bir yanıltmaca” dedi. Dünya Adalet Projesi perspektifinde Türkiye’nin hukukun üstünlüğü konusunda 113 ülke içerisinde 101'inci sırada olduğunu söyleyen İslam, sadece 15 ve 16 Ocak tarihlerindeki günlük insan hakları raporlarını hazırladığını ve bunları Usta’ya göndermek istediğini söyledi.

'FRANSIZCAYA ÇEVİREMEDİK AMA…'

Bu sırada Genel Kurul’da bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’a dönen İslam ile Özkan arasında tutanaklara yansıyan şu diyalog yaşandı:

Cihangir İslam: Sayın Grup Başkan Vekili Cahit Özkan Beyefendi'den eğer bunu bir kabalık addetmezlerse Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta'ya iletmelerini rica ediyorum. Göndermemde bir sakınca var mı Sayın Başkan?

Cahit Özkan: Gönderin, bakalım.

Cihangir İslam: Sayın Usta'ya hazırladım, iki günlük insan hakları raporu. Sayın Başkan, Fransızcaya çeviremedik ama artık bu Türkçeyle şey yaparsınız.

Cahit Özkan: Fransızcayı biz başkası için söyledik.

Cihangir İslam: Peki.

Bu diyaloğun ardından İslam dosyayı Cahit Özkan'a iletti. (DUVAR)

AK Partili Özkan, CHP'lilere 'Oooo' dedirtti!AK Partili Özkan, CHP'lilere 'Oooo' dedirtti!