CHP MYK toplantısında Mersin tartışması

CHP PM'nin son toplantısında ilan edilen 102 adayla CHP’nin bugüne kadar açıkladığı aday sayısı 630’a ulaştı. CHP MYK toplantısında Mersin adayı tartışma konusu oldu. Anket sonucu, milletvekili raporları, STK görüşleri, toplumsal dinamikler, diğer partilerin durumları dikkate alınarak Vahap Seçer’de karar kılındı. PM’de Seçer’in adaylığına itiraz gelmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Parti Meclisi (PM) aday belirleme sürecinde beşinci toplantısını yaptı. Toplantıda aralarında Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van büyükşehir belediye başkan adaylarının bulunduğu toplam 102 il,ilçe ve beldenin belediye başkan adayı açıklandı.

CHP ilk grupta 105, ikinci grupta 146, üçüncü grupta 212, dördüncü grupta 67 aday açıkladı. Beşinci toplantıda ilan edilen 102 adayla birlikte toplam açıklanan aday sayısı 630’a ulaştı.

AÇIKLANMAYAN 5 BÜYÜKŞEHİR KALDI

CHP bugüne kadar 15 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. Bu iller İstanbul, Ankara Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Muğla, Mardin, Tekirdağ ve Van oldu.

CHP-İYİ Parti işbirliğinde 10 büyükşehir belediyesi İYİ Parti’ye bırakılmıştı. Geriye CHP’nin aday açıklayacağı İzmir, Diyarbakır, Ordu, Erzurum ve Şanlıurfa büyükşehir belediyeleri kaldı.

8-10 İL İYİ PARTİ’YE BIRAKILABİLİR

CHP son Parti Meclisi toplantısı ile 51 ilden 28’inde belediye başkan adayını ilan etmiş oldu. Kalan illerden bir kısmının İYİ Parti ile yapılacak işbirliği görüşmeleri kapsamında değerlendirildiği biliniyor. Edinilen bilgiye göre açıklanmayan 23 ilden 8-10’unda CHP aday çıkarmayıp, İYİ Parti’nin adayını destekleyebilir.

CHP, 102 belediye başkan adayını belirlediCHP, 102 belediye başkan adayını belirledi

BALIKESİR ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

CHP-İYİ Parti işbirliği kapsamında Balıkesir’de CHP’nin aday çıkarmaması konusunda mutabakata varılmıştı. Bu çerçevede mutabakattan önce açıklanan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Parti Meclisi kararıyla geri çekildi.

3 VEKİL ADAY

CHP’nin belediye başkanlığına aday gösterdiği milletvekili sayısı 3’e çıktı. Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet İzmit’te, Bolu Milletvekili Tanju Özcan Bolu’da, Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise Kahramanmaraş’ta belediye başkanı olmak için yarışacak.

CHP Gaziantep yönetimi görevden alındıCHP Gaziantep yönetimi görevden alındı

OCAK ORTASINDA YENİ PM YAPILACAK

CHP MYK toplantısında Mersin adayı tartışma konusu oldu. Bir önceki MYK'de ilde öne çıkan 2 aday Serdal Kuyucuoğlu ve Vahap Seçer için yeni bir anket yapılması kararı alınmıştı. Edinilen bilgiye göre gelen ankette de Serdal Kuyucuoğlu’nun adı ilk sırada yer aldı. Başa baş olduğu belirtilen anketin yanı sıra milletvekili raporları, STK görüşleri, il dinamikleri, toplumsal dinamikler, diğer partilerin durumları dikkate alınarak Vahap Seçer’de karar kılındı. PM’ye indirilen listede de Seçer’in adı yer aldı. PM’de de Seçer’in adaylığına itiraz gelmedi.

CHP’nin 31 Mart seçimleri için ilan ettiği belediye başkan adayının sayısı toplam 630’u bulurken ocak ayı ortasında yapılacak yeni bir PM’de kalan adayların büyük kısmının ilan edilmesi bekleniyor.