Adana diyaloğu: Erdoğan 'değiştirin', Bahçeli 'olmaz' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nın Adana adayı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün değişmesini istediği ancak Bahçeli'nin bunu kabul etmediği iddia edildi. İki partinin iş birliği çalışmaları ay sonuna kadar tamamlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti ve MHP yerel seçimler için yapacağı iş birliği çalışmalarında sona geldi. Mahallî seçimlerde 30 büyükşehirde tek adayla seçime girmesi kararlaştırılan Cumhur İttifakı'nın kalan 51 ilin hangilerinde ortak aday çıkartacakları kısa süre içerisinde belli olacak. Bu iş birliği kapsamında MHP, 27 büyükşehirde AK Parti'yi destekleyecek. AK Parti de 2 büyükşehirde MHP'ye destek verecek.

'HERKES KENDİ LİSTESİNİ HAZIRLAYACAK'

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, kulislerde MHP’nin Adana adayı ile ilgili değişiklik yapabileceği konusu gündemdeydi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı görüşmede MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü de gündeme geldi. Görüşmede Erdoğan'ın başka bir aday bulunmasını istediği ancak Bahçeli'nin Sözlü'yle devam edeceğini belirttiği ifade edildi. Belediye meclis üyeliklerinde oy oranlarının daha önce belli olmayacağı sebebiyle ortak listeden vazgeçilirken MHP kurmayları, “Herkes kendi listesini hazırlayacak. Ancak partilerin aday çıkarmadığı yerlerde belediye meclis üyeliklerinde ortak liste olabilir” dedi. AK Parti’nin oy oranının yüksek olduğu yerlerde MHP’li adaylara yer verilebileceği belirtildi.

'RİZE'DE ADAY ÇIKARMAYACAK'

31 Mart'ta yerel seçimlerde yapılacak işbirliği için sembolik ilçeler masaya yatırıldı. Cumhur İttifakı'nın kazanması için Bitlis'in Ahlat ilçesi ve Bilecik'in Söğüt ilçesi gibi sembolik ilçelerde harekete geçilecek. Ahlat’ın AK Parti’ye bırakılacağı ve Ahlat'a Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılması planlandığı belirtiliyor. Söğüt’ün ise MHP’ye verileceği belirtiliyor. Kulislerde, MHP’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de, jest yaparak aday çıkarmayabileceği konuşuluyor.

'ANKARA VE ADANA'DA ORTAK MİTİNG'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin ortak miting programı tekrar gündeme geldi. Ankara ve Adana'da ortak miting yapılabileceği ifade ediliyor. İki parti arasında yerel seçimlerde yapılacak işbirliği çalışmaları ay sonuna kadar tamamlanacak. (Kaynak)