Kılıçdaroğlu: Kimse İnönü'yü aldatamadı

Kemal Kılıçdaroğlu, 'İsmet İnönü’nün ABD bayrağı salladığını iddia edilen' fotoğraflara tepki gösterdi. Erdoğan'a cevap veren Kılıçdaroğlu, "İsmet İnönü ile ilgili şunu söyleyebilirim kimse onu aldatamadı. Kimsenin kulu kölesi olmadı." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık olağan toplantısında konuştu.  Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İsmet İnönü'nün fotoğrafı üzerinden yaptığı konuşmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, "45 yıl önce hayatını kaybetmiş, hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Neyini söyleyeyim İnönü’nün… İnsana saygılı inanca saygılı, siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Neymiş İnönü Amerikan bayrağını sallamış. İlber Ortaylı’nın dediği gibi Türk ve diğer ülkenin bayrakları aynı anda taşınır. Adam devlet geleneğini bile istismar edecek kadar acziyet içinde. İsmet İnönü ile ilgili şunu söyleyebilirim kimse onu aldatamadı. Kimsenin kulu kölesi olmadı." ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURANLARI KİMSE UNUTMASIN: Terör bir insanlık suçudur. Bugün Hakkari Çukurca'dan bir şehit haberi geldi. Allah'tan rahmet diliyoruz. Terör örgütüyle masaya oturup pazarlık yapanları hiç kimse unutmasın. Bütün şehitlerimizin vebali günahı onların boynunadır. Biz bütün bunları dünyaya anlatmak zorundayız.

AVUKATI BİLE HAPSE ATTILAR: Siyaset niye vardır? Ülkeyi kalkındırmak için siyaset yaparız. Büyütmek için yaparız. Evde, mahallede, sokakta huzur olsun diye yaparız. Zamanı gelir eleştirir, destek oluruz. Amacımız daha saygın bir Türkiye'yi inşa etmektir. Bir memlekette adalet varsa orada barış da vardır. Gencecik çocukları hapse atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile neden böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Tam bir zorba devlet. Yaptıklarının farkına varıp sabaha karşı serbest bıraktılar.

DİKTA YÖNETİMİ: Bir ülke düşünün avukatı, gazetecileri, gencecik çocukları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, akademisyenleri hapiste. Türkiye'de bir dikta yönetimi vardır. Dikta yönetiminin başındaki zat Saray'da oturmaktadır.

HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ: Harp Okulu öğrencilerine 'terör saldırısı var' diyerek 14 Temmuz'da binin otobüse deniyor. İstanbul'a geldikten sonra müebbet hapse mahkum ediliyor. Komutanlar gelip şahit olarak ifade versinler diyorlar. Hiçbir komutan gelmiyor. Gencecik çocuklar ömür boyu hapse mahkum ediliyor. 'Bir üst emir vermişse yorum getiremezsin' askerlikte kural budur. Bir emri alırken mırıldanmak ceza gerektirir diyor. Komutanlar dışarıda öğrenciler içeride bunun hukukla alakası var mı? Öğrenci bunlar. Darbecilerin yakınları Büyükelçi, Genel Başkan, TBMM'de üst görevlerde, komutan. Bu öğrencilerin paraları yok bunlar gariban. Yoksul Anadolu çocukları bunlar. Bunlara adalet adına biz sahip çıkıyoruz. Hak Hukuk Adalet adına biz sahip çıkıyoruz.

FIRILDAK BİLE BU KADAR HIZLI DÖNEMEZ: Kızılcahamam'da bir toplantı. Erdoğan 'özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum' diyor. 18 dakika sonra aynı Erdoğan aynı salonda 'Türkiye'de ekonomik kriz yok, manipülasyon var. Fırıldak bile bu kadar hızlı dönemez. Manipülasyon varsa sen Saray'da pişbirik mi oynuyorsun?