Aziz Kocaoğlu: Siyaseti bırakıyorum

Yerel seçimde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, siyaseti bıraktığını söyledi. CHP dışında bir oluşumda yer alıp almayacağı sorusu üzerine Kocaoğlu, "Ben siyaseti bırakıyorum, partiyi bırakmıyorum" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, canlı yayında siyaseti bıraktığını açıkladı. CHP dışında bir oluşumda yer alıp almayacağı sorulan Kocaoğlu, "Ben siyaseti bırakıyorum, partiyi bırakmıyorum. Başka hiçbir oluşumun içerisinde yer almam" dedi.

'İZMİR CHP'NİN KALESİ ALGISI YANLIŞ'

Yerel seçimde aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına katıldı. Ahmet Hakan'ın "İzmir denildiğinde akla CHP'nin kalesi geliyor" sözlerine Kocaoğlu, "Öyle bir şey yok" karşılığını verdi.

Hakan, "Zaten CHP güçlü, Aziz Kocaoğlu değil de başka bir isim olsa da, Aziz Kocaoğlu hiçbir hizmet yapmamış olsa da CHP yine burayı kazanacak şeklinde bir algı var. Bu doğru mu?" sorusunu yöneltti.

Kocaoğlu, "64'te 73'e kadar rahmetli Osman Kibar, Adalet Partisi'nden, ondan sonra 7 sene İhsan Alyanak CHP'den, ondan sonra Burhan Özfatura ANAP'tan, 94'te yine Özfatura, sonra 99'da Ahmet Piriştina DSP'den, sonra 2004'te yine Ahmet Piriştina... Bu algı kesinlikle yanlış" yanıtı verdi.

'İZMİR BELEDİYECİLİĞİ ÖRNEKTİR'

"İzmir'i CHP belediyeciliği açısından vitrin yaptığınıza inanıyor musunuz?" sorusu üzerine Kocaoğlu, "15 senelik İzmir belediyeciliği örnek bir belediyeciliktir. Bizim diğer yerel yönetimlerinden farkımız şu: Biz İzmir'i nasıl kalkındırırız? 2004'ten beri yatak kapasitesinden verdiği vergiye kadar kalkındırdık" dedi.

"İktidarın bunda payı yok mu" sorusuna Kocaoğlu, "İktidarın da pay var. Peki yerel yönetimin payı yok? Bunda yerel yönetimin payı daha fazladır. Yerel yönetim, kente merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapar?" şeklinde yanıt verdi.

CHP'nin 2007'den beri strateji üretemediği eleştirisi üzerine Aziz Kocaoğlu'na yerel seçimden sonra CHP dışında bir oluşumda yer alıp almayacağı soruldu. Kocaoğlu, "Ben siyaseti bırakıyorum, partiyi bırakmıyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Başka hiçbir oluşumun içerisinde yer almam" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)