Cumhurbaşkanı Erdoğan: Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurlarındaki hareketlilik hakkında konuştu. Erdoğan, "Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane'deki açılış töreninde, döviz kurlarındaki yükselişi değerlendirdi. Erdoğan, "Biz bu millete aşığız. Neymiş dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin. Aşıklıya Bağdat yakındır. İşte biz onun için buraları açtık geliyoruz" şeklinde konuştu.

'DAĞLARI DELE DELE GELİYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümüşhane yapılan toplu açılış açılış töreninde konuştu.

Gümüşhane’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, “Elimiz boş gelmedik, ayrıca bugün şehrimiz, değil tüm Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi için önemli bir yatırımın açılışını yapmaya geldik. Biz Ferhat’ız siz ise Şirin’siniz, yahu biz dağları dele dele geliyoruz. Bunu birileri belki görmüyor ama siz şimdi burada bu dağları nasıl deldiğimizi görüyor musunuz?” dedi.

'AŞIKLIYA BAĞDAT YAKINDIR'

Döviz kurlarındaki artışa değinen Erdoğan, "Tüm bunlar bir aşk işi, aşk. Sıradan olmuyor, eğer aşıksanız olur, dertliyseniz olur. Biz bu millete aşığız. Neymiş, dövizmiş, neymiş kurmuş, geçin o işi geçin. Aşıklıya Bağdat yakındır. İşte biz onun için buraları açtık geliyoruz. Böylece daha önce tek yol olarak hizmet veren mevcut yoldaki transit trafiği şehir dışına alarak, çift gidiş çift geliş şeklinde Gümüşhanemize kazandırıyoruz" diye konuştu.

'TEK BİR KURUŞ İSRAF EDİLEMEZ'

24 Haziran seçiminin ardından kabineyi açıklayarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İnce eledik sık dokuduk. Çok titiz bir çalışma ile inşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Bir taraftan atamalarımızı yaparken, diğer taraftan milletimize hizmet yolculuğumuzu kesintiye uğramaması noktasında özen gösteriyoruz. Devletimizin kaybedecek vakti yok, tek bir anı yok, tek bir kuruşu dahi bu noktada asla israf edilemez" dedi.

'ANA MUHALEFETİN DERDİ KOLTUK'

CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmasını değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ana muhalefet partisi tüm enerjisini nereye harcıyor? Koltuğa. Partililer de genel merkezinin önünde getirmişler bir tane koltuk koymuşlar. Dertleri bu. Amma bizim öyle bir derdimiz var mı? Yok. Önümüzdeki haftanın sonunda biz de büyük kongremizi yapacağız ayın 4'ünde genel merkez kadın kollarımızın kongresi yaptık. Var mı bir sıkıntı? Ana muhalefet partisi daha düne kadar Cumhurbaşkanı adayımız dediği şahsa hakaret etme yarışı yaparken, biz geçen hafta 100 günlük icraat programımız açıkladık."

'BU MİLLETE KABADAYILIK SÖKMEZ'

ABD'yle rahip Andrew Brunson'ın yargılanması nedeniyle yaşanan gerilime de değinen Erdoğan, Fetullah Gülen'in iade edilmemesini eleştirdi. "Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceğiniz zannedenler, bu milleti hiç tanımıyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Koyunlarında büyüttükleri malikanelerde ağırladıkları FETÖ'cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar, kusura bakmasın bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. İkili münasebetlerimizde, saygıyı asla elden bırakmadık. Sorunları, şantaj, tehdit ve baskıyla değil, diyalogla çözmenin yollarını aradık. Gerilim yerine sükuneti, çatışma yerine işbirliğini isteyen taraf olduk. Sürecin sonunda muhataplarımız nezdinde de aklı selimin galebe çalacağına inanıyorum." (GÜMÜŞHANE/DHA)