İYİ Parti'den önerge tepkisi: Neden FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkması istenmiyor?

İYİ Parti milletvekili Dursun Ataş, "FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması" önergesinin reddedilmesini eleştirdi. Ataş, "FETÖ konusunda söylemleriyle mangalda kül bırakmayanlar, neden bu önergeye karşı çıkmışlardır?" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti'nin "FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması" önergesi reddedildi. Karara tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Her fırsatta FETÖ konusunda söylemleriyle mangalda kül bırakmayanlar, neden bu önergeye karşı çıkmışlardır?" dedi.

'KABUL EDİLEBİLİR GİBİ DEĞİL'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, TBMM'de partilerinin verdiği "FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması" önergesinin reddedilmesini değerlendirdi.

Ataş, "Bu konu kamu vicdanında da bir yaradır. FETÖ’nün devletin içerisinde bu kadar büyümesinde siyasi destekçilerinin de olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu konuda partimizin verdiği önergenin reddedilmesi kabul edilir gibi değildir" dedi.

'KAMUOYUNUN VİCDANINA SUNUYORUM'

"Neden FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkması istenmiyor?" diyen Ataş, şunları söyledi:

"Her fırsatta FETÖ konusunda söylemleriyle mangalda kül bırakmayanlar, neden bu önergeye karşı çıkmışlardır? İYİ Parti grubu olarak, 15 Temmuz da FETÖ terör örgütünce yapılan hain darbe girişiminin siyasi ayağı ve tüm yönleriyle araştırılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiğimiz Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önergemiz MHP ve AKP oylarıyla reddedildi. Bu durumu kamuoyunun bilgi ve vicdanına sunuyorum." (KAYSERİ/DHA)