'TRT Cihangir İslam'ı zikretmedi'

12 Temmuz’da düzenlenen TBMM başkanlık seçimleri tamamladı. Saadet Partisi'nin başkan adayı Cihangir İslam 'TRT'de isminin adaylar arasında söylenmediğini' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM, 12 Temmuz’da 28. başkanını seçti. Üçüncü turda sonuçlanan seçimde adaylardan biri olan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Cihangir İslam, TRT'ye yönerlik tarafsızlık eleştirilerinde bulundu.

Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, "Medya'daki ambargo malumunuz. Ancak Meclis'e gelince bir baktık ki TBMM TV dört siyasi parti grubunun adaylarını ilan ediyor, SAADET adayı Cihangir İslam’ı adaylar arasında zikretmiyor. Oturum açılır açılmaz usul hakkında söz aldım ve bu durumun düzeltilmesini Başkandan istedim.’’ şeklinde bir açıklama bulundu.

Prof. Dr. Cihangir İslam ‘’İkinci olarak birbirini tanımayan vekillerin başkanlık için oy kullanacağını, sağlıklı bir seçim için adaylara kendilerini tanıtmak amacıyla onar dakikalık konuşma hakkı verilmesini istedik. Başkan teamüllere aykırı buldu. Biz de yeni bir teamül oluşturulabileceğini söyledik.’’ ifadelerini de kullandı.

Prof. Dr. İslam, TBMM'de Saadet Partisi'nin iki vekili olmasına rağmen ilk iki oturumda 4, üçüncü oturumda ise 5 oy aldığının altını çizerek ''Bize oy veren vermeyen bütün vekillere teşekkür ediyoruz.'' şeklinde konuştu.