'Üçüncü havalimanına Erdoğan'ın ismi verilebilir'

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul 3. havalimanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin verilebileceğini söyledi. Arslan, havalimanında 100 bin kişinin çalışacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde bulunduğu uçak henüz inşaatı devam İstanbul üçüncü havalimanına inerken, isim konusundaki tartışmalar da devam ediyor. Atatürk Havalimanı kapatılacağı için yeni havalimanına da Atatürk isminin verilmesi talep edilirken, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Recep Tayyip Erdoğan'ı gündeme getirdi.

Konuya ilişkin soruyu yanıtlayan Arslan “İsim konusuna gelince son 16 yılda ve öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda yaptıklarına bakılırsa niye Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi olmasın" dedi. 2 gün içinde tüm yolcu trafiğinin yeni havalimanına yönlendirileceğini belirten Arslan, toplamda 100 bin kişinin istihdam edileceğini ifade etti.

Arslan ayrıca "Kürt kökenli bir vatandaş olarak söylüyorum; eğer Türkiye olmasaydı, bugün Irak ve Suriye'de milyonlarca Kürt öldürülmüştü" dedi.

(HABER MERKEZİ)