Erdoğan: Koalisyon arayabiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a katıldığı radyo programında "İttifaklarla koalisyonlar arasındaki fark nedir?" sorusu yönetildi. Erdoğan, "İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye bir şey yok. Mesela Cumhur İttifakı’nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300’ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM ve Kral Pop Radyo'da yayınlanan "Mehmet'in Gezegeni Seçim Özel" programına katıldı.

NTV'nin haberine göre, "kimseye danışmadan kararlar aldığı" iddiası sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim yanımda şu anda müsteşarlarım, danışmanların üst düzey bütün bunlar var. Ben hayatımı istişare üzerine kurmuş bir liderim. Benim yanımda şu anda her konuya yönelik başmüsteşarlar, başdanışmanlar var. Diyelim eğitimle ilgili arkadaşları çağırır istişaresini yaparım" yanıtını verdi.

'FATURAYI SİYASETÇİ ÖDÜYOR'

Ekibinde fikirlerini eleştirenler olup olmadığı yönündeki soru üzerine Erdoğan, "Zaman zaman katılmayanlar oluyor. Bizde ben yok biz var. Zaman zaman bana ters düşenler olabilir. Ters düşenin kanaatini de paylaşmak zorunda değilim. Nihai kararı verecek olan tabii liderdir. Zaman zaman bazı kurumlarımızda yaşıyoruz bunu. Faturayı ödeyen sonunda siyasetçi oluyor" dedi.

'ANAYASAYI DEĞİŞTİRME GÜCÜ YAKALARLARSA DEĞİŞTİRSİNLER'

Muhalefetin parlamenter sisteme dönme vaadini değerlendiren Erdoğan, "Millet o defteri kapattı 16 Nisan’da. Kalkıp anayasal olarak anayasayı değiştirme gücünü parlamentoda yakalayabilirlerse buyursun değiştirsinler. Ya da millete gidecek gücü bulurlarsa gitsinler. Pazar günü neticeyi göreceğiz milletimiz bakalım nasıl bir takdirde bulunacak" diye konuştu.

KOALİSYON AÇIKLAMASI

"İttifaklarla koalisyonlar arasındaki fark nedir?" sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye bir şey yok. Mesela Cumhur İttifakı’nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300’ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu. Cumhurbaşkanının partisinden kopması diye bir şey yok. Yeni dönemde partili cumhurbaşkanlığı süreci var. Tarafsızlığa gelince o başka bir şey. Bir diğer konu parlamento içinden istediğiniz kişiyi kabinenize alırsınız ama üyeliği düşer. Dışarıdan da alabilirsiniz. Yemin etmek artık ben partili değilim demek değil. Tarafsız davranacağına yemin etmektir. 16 Nisan'la birlikte bunlar kalktı. Burada en önemli olan parlamentodan alacağı kişi artık parlamento üyesi olmayacak."

'UBER'İN PATRONUNA RANDEVU VERMEDİM'

Uber uygulamasıyla ilgili soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O organizasyonun patronu benden randevu istedi ben vermedim" şeklinde cevap verdi.

MİLLET İTTİFAKI DİYEN SEÇMENLERE: 15 SENE ÖNCE EVLERDE FIRIN VAR MIYDI?

Programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, AK Parti'ye yönelik dinleyicilerden eğitim, sağlık ve ekonomiyle ilgili eleştiriler dinletildi. Bazı dinleyiciler eleştirilerin ardından Millet İttifakı'nı destekleyeceklerini söylediler.

Eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Millet İttifakı diyenlere bu söyledikleri şeylerin, maalesef üzülerek söylüyorum, aslı astarı yok. Bir defa ciddi manada bir inceleme yaparak bunları söylemiyorlar. Ve bundan dolayı da ben kendilerine teessüf ediyorum. Bakın Türkiye'de 15 sene önce acaba evlerde biz fırın bulabiliyor muyduk? Acaba evlerde buzdolabı bulabiliyor muyduk?" dedi.