Buldan: Elinden gelse Kenan Evren'i mezarından çıkarıp onunla da ittifak yapacak

HDP, Bakırköy'de 'Büyük İstanbul Mitingi' düzenledi. Mitinge katılım, kötü havaya rağmen yüz bine yakın kişiyle oldu. HDP'nin İstanbul milletvekili adayları ve HDP'ye destek veren örgüt temsilcilerinin de konuşmalar yaptığı mitingde, kapanış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Buldan, "Sen yanına Tansu Çiller’i, Sedat Peker’i almışsın. Ama bu halk seni Tansu Çiller’in yanına, Ağar’ın yanına göndermeye kararlı. Elinden gelse Kenan Evren'i mezardan çıkaracak, onunla da ittifak kuracak. Oysa burada rengarenk bir ittifak var, Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin ittifakı var. Esas ittifak budur," diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine 1 hafta kala Halkların Demokratik Parisi (HDP), Bakırköy Halk Pazarı’nda Büyük İstanbul Mitingini gerçekleştirdi.

HDP’nin Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlediği Büyük İstanbul Mitingi yağmurlu havaya rağmen yüz bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Mitinge EMEP, SYKP, Kaldıraç, Halkevleri, EHP, Bir Adım Daha, KÖZ, SKM, SODAP, TJA, DBP, TÖP, HDK, TİP, ESP, Diren Üniversite ve SGDF başta olmak üzere birçok siyasi parti ve kitle örgütü katıldı.

Mitingde HDP'nin İstanbul milletvekili adayları Ahmet Şık, Saruhan Oluç, Oya Ersoy, Hüda Kaya, Musa Piroğlu, Erkan Baş, Zeynel Özen ve HDP İstanbul İl Başkanı Esengül Demir de birer konuşma yaptılar.

Adayların ardından siyasetçi Ahmet Türk de konuştu. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde başarı dileklerini sunan Türk, “Tarihi bir fırsatın ortaya çıktığı süreci yaşıyoruz. İnkar politikaları, eşitsizlik, adaletsizlik politikaları bir gün sona erecek diyorduk. O gün bugündür. Halklarımızı karşı karşıya getirmek istediler. Irkçı, milliyetçi anlayışın kırıldığını gördük. İftira kampanyası ile seçimi yönetmeye çalışıyorlar. Suruç’ta ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Çetelerin, mafyanın baskısına uğrayan insanlar baskıya karşı tepki gösterdiler. Yaralı olan insanlar hastanede infaz edildiler. Buradan çağrı yapıyoruz insan hakları derneklerini, baroları, tabip odasını, sivil toplum örgütlerini oraya gönderin herkes gerçeği görsün. Irkçı söylemlerin halkın nezdinde hiçbir değeri yoktur artık. 24 Haziran’da yoldaşımız, arkadaşımız, kardeşimiz Demirtaş’ı ve diğer siyasi hükümlüleri aramızda göreceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ses sanatçısı Serhat Çar Neva sahne aldı. Daha sonra EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da bir konuşma yaptı. Gürkan, “Baskıya, şiddete, provokasyonlara, yasaklara karşı demokrasi mücadelesiyle bir araya geldik. Bütün bu ahuzar tek adam diktatörlüğü kurmak için. Ama bütün hesapları nasıl şaştıysa bu hesapları da şaşacak. Baskıyla, zorla siyasi muhaliflere diz çöktüreceklerini sandılar. Bu hesap da tutmadı. Grev yasaklarıyla işçileri susturacağını sandı, metal işçileri grev yasağını aldı çöpe attı. Tek adam hesabı da 24 Haziran’da bozulacaktır. Sarayın gücü orada ama halkın ve mücadelenin gücü burada. 24 Haziran’da devreye koyacağı olası hesabı nasıl ki Suruç’ta ayaklarına dolandıysa sandıkta da öyle olacaktır. Sandıklardan kazanacağız. 24 Haziran mücadelemizin başlangıcıdır. Barışı ve demokrasiyi halkın gücü ve demokrasi kazanacak” diye konuştu.

BULDAN: ELİNDEN GELSE KENAN EVREN'İ MEZARINDAN ÇIKARIP İTTİFAK YAPACAK

Mitingde son olarak HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuştu. Buldan konuşmasına Demirtaş ve Yüksekdağ nezdinde siyasi mahpusları selamlayarak başladı. Buldan’ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde:

-Sizin bu kararlı duruşunuz, bu moraliniz bizlerin 24 Haziran’da sandıklardan büyük bir başarıyla çıkacağının görüntüsüdür. Bugün burada bu kararlılık var. Bir kez daha İstanbul’dan tüm Türkiye’ye haykırıyoruz; HDP geliyor, Selahattin Demirtaş geliyor. İstanbullular, tüm Türkiye kararını vermiş. Bu bizim kader seçimimizdir. 24 Haziran’da hepimiz geleceğimizi oylayacağız. Bu ülkenin inkar edilenleri, yok sayılanları, farklı inançları kararını vermiş. 24 Haziran’da bu ülkeyi özgürleştirecek, bu ülkeye barışı getirecek.

-Bu ülke 16 yıllık AKP iktidarına son diyecek, tamam diyecek. 24 Haziran 16 yıl boyunca bu ülkede yaşanan zulümlerin, inkarın, reddin tarihe gömüleceği bir tarih olacak. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. İstanbul halkı 24 Haziran’da büyük bir dönüşüm gerçekleştirecek. İstanbul’daki kadınlar, gençler bu kararın altına imza atacak.

-Onların saltanatını yıkmak için, haramilerin saltanatını yıkmak için karar verilmiş. 16 yıldır bu ülkeye kandan, göz yaşından, inkardan, başka bir şey getirmeyen, her şeyi ile İstanbul’u talan eden, doğayı tahrip eden, HES’leri kuran, 3. köprüyü yapan, 5 km ötemizdeki Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyoruz; Bu halk senin talanına artık izin vermeyecek. Bu halk senin sömürüne izin vermeyecek, senin inkarına izin vermeyecek. Burada halklar ittifakı var, kadın ittifakı var, gençlerin ittifakı var, ötekilerin ittifakı var.

-Sen 5 kilometre ötede Beyaz Toros ittifakı kurmuşsun. Sen yanına Tansu Çiller’i, Sedat Peker’i almışsın. Ama bu halk seni Tansu Çiller’in yanına, Ağar’ın yanına göndermeye kararlı. Elinden gelse Kenan Evren'i mezardan çıkaracak, onunla da ittifak kuracak. Oysa burada rengarenk bir ittifak var, Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin ittifakı var. Esas ittifak budur, kalıcı ittifak budur, onların ki geçici ittifaktır. Onların 24 Haziran ittifakıdır.

-Sadece İstanbul’a değil bu ülkeye hiçbir şey getirmediler. Vaatlerini yeniden sıralıyorlar. 16 yılda bu ülkeye hiçbir özgürlük hiçbir, iyilik getirmeyen AKP şunu bilsin ki, HDP 24 Haziran’da bu ülkenin barışına, bu ülkenin özgürlüklerine, eşitliğine, adaletine, hukukuna saygı duyacak. Biz biliyoruz ki Bakırköy Adalet Sarayında adalet dağıtılmıyor, haksızlıklar dağıtılıyor. hukuksuzluklar dağıtılıyor.

-Sevgili Selahattin Demirtaş bu adliyeye geldi. Burada binler Selahattin Demirtaş’ı bekledi. Ama salondan adalet çıkmadı. O gün alınan kararlar siyasidir. 24 Haziran’dan sonra bu ülkenin adaletini de barışını da hem HDP hem Selahattin Demirtaş getirecek. OHAL ile bu ülkeyi yönettiler. Mağdur olmayan tek bir insan bırakmadılar. Bu ülkenin barış insanlarını cezaevine gönderdiler. Bu ülkede siyaset yapanları, seçilmiş milletvekillerini, seçilmiş belediye başkanlarını cezaevine gönderdiler. Kayyum atadılar belediyelerimize. O kayyumlar tarihsel değerlerimize hakaret ettiler. Buradan söz veriyoruz, ilk sandıkta başta kayyumlara, AKP’ye de Recep Tayyip Erdoğan’a da ders vereceğiz.

-Keşke bu ülkenin ekonomisini, üçüncü köprüye üçüncü hava limanını para aktaracağınıza halklar arasında gönül bağı kursaydınız. Kürdü Türk'e düşman ettiniz, İnsanlar birbirine sırtlarını çevirdi. Bu ülkede güven, umut bırakmadınız. Kardeşlik adına ne varsa yerle bir ettiniz. Ama Türkiye toplumu, barışa inanan, demokrasiye inanan, herkes artık sizin gidişinizden yana. Buradan ilan ediyoruz, seçimi kaybettiniz. AKP hükümetine sesleniyoruz; seçimi kaybettiniz. Şimdi önünüzde bu ülkeyi gözlemleyeceğiniz en az bir 5 yıl var. Bakın bu 5 yılda HDP ve Selahattin Demirtaş bakın bu ülkeyi nasıl yönetiyor, nasıl güzelleştiriyor.

-Herkesin gönlünde farklı bir Selahattin Demirtaş var. İşte buradaki sevgi bağıdır, gönül bağıdır, yoldaşlık bağıdır. Onun korkusu ve korkulu rüyası Demirtaş’tır. Recep Tayyip Erdoğan'ın korkulu rüyası Edirne. Selahattin Demirtaş onun kabusu olmuş ama korkunun ecele faydası yok. Bu halk kararını vermiş. Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı olarak seçecek.

-Tek kabusları sadece sevgili Selahattin Demirtaş da değil. HDP de kabusları olmuş. Bizi barajın altında bırakmak için her türlü oyunu deniyorlar. Daha birkaç gün önce Suruç’ta yeni bir provokasyon yaptılar. Bu oyunun nasıl yapıldığını, geliştiğini Türkiye halkları biliyor. Uydurdukları yalan tutmadı. Bugün Suruç’ta yaşanan katliamdan sorumlu olanları cezalandırmak yerine mağdur olanları tutukluyorlar. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Vicdanınızda bir damla adalet varsa Suruç’u yakından takip edin. Suruç 24 Haziran seçimlerinin önünde bir provokasyondur. Biz, 5 Haziran Diyarbakır mitingini, Ankara katliamını, Suruç katliamını biliriz. Ama hiçbir katliamın sorumluları yargılanmadı. Suruç’un da böylesi bir kapalılıkla kalmasını istemiyoruz. Suruç her yönüyle aydınlatılmalı. Sorumlular açığa çıkmalı.

-Onlar zannettiler ki, biz Suruç’ta böyle bir şey yaparsak HDP’yi kimse desteklemez. Ama bugün görüyoruz ki İstanbul bizimle. Buradan tüm halklara, tüm farklı inançlılara sesleniyoruz. Kendi geleceğimizi kendimiz kuracağız. Özgür yarınlarımızı kendimiz kuracağız. Genç arkadaşlarım, genç başlayıp genç bitireceğiz diyen genç arkadaşlarım, yolunuz açık olsun. Kadın arkadaşlarım geceleri de sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz diyen kadın arkadaşlarım, kurduğumuz kadın ittifakı gümbür gümbür geliyor. 24 Haziran'da sandıklardan fışkıracak.

-Varlığımız bu ülkenin barışına ve ortak geleceğimize armağan olsun. Yaşasın halkların kardeşliği yaşasın Türklerin ve Kürtlerin kardeşliği. Biz Denizlere, Hayrilere söz verdik, biz Ali İsmail Korkmaz’ın, Berkin’in, Ceylan Önkol’un hayal ettiği ülkeyi hep birlikte yaratacağız. Bu ülke hepimizin. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’a mahkum değil. AKP’ye muhtaç değil. Bu ülkenin alternatifi var, HDP var, Selahattin Demirtaş var. Hepimize hayırlı olsun.

-Bu alanı dolduran yüz binlere sesleniyorum. Size güveniyoruz, biliyoruz ki sandıklara sahip çıkacaksınız, oylarınıza sahip çıkacaksınız. Tek bir oyumuzun çalınmasına izin vermeyeceğiz. Geleceğimizi hep birlikte kuracağız. 24 Haziran birlikte halayların çekildiği, horonların tepildiği bir tarih olacak. (HABER MERKEZİ)