Çavuşoğlu: Öksüz iddiası AA'ya yapılan ihbar

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün kaldığı yerin bulunduğu iddialarıyla açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Bu AA'ya yapılan bir ihbar." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ davası firarisi Adil Öksüz'ün kaldığı yerin bulunduğu iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.  Çavuşoğlu, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında Anadolu Ajansı'nın duyurduğu bu iddiayla ilgili olarak ''Adil Öksüz konusu AA'ya yapılan bir ihbar. Şu ana kadar Alman yetkilileri tarafından Adil Öksüz bulunmuş değil. Bize gelen duyumların ardından Almanya'yla temaslarda bulunduk. Almanya Öksüz'ü vermezse ABD'nin durumuna düşer'' açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

ALMANYA ADİL ÖKSÜZ'Ü VERMEZSE FETÖ'YÜ VERMEYEN ABD GİBİ OLUR: Yakalandıktan sonra Almanya'yla tabi ki anlaşmamız var. Eğer yakalanırsa iade talebi yapacağız. Almanya Adil Öksüz'ü vermezse, FETÖ'yü vermeyen ABD durumuna düşer. Almanya olsun, ABD olsun bu hainleri bize vermelidir. Hem darbe girişiminde bulunacaksanız, ondan da sonra hesap vermeden elini kolunu sallayarak gezeceksiniz.

YUNAN YARGISINA BATIDAN BASKI VAR: Yunanistan bu kişileri vereceğini bize söylemişti. Yunan siyasetçilerin vermek istediklerini biliyoruz. Fakat Yunan yargısına Batı'dan çok ciddi baskı geldi. Yunanistan bize bunları vermezse, yarın bu tip konularda bizim tutumumuz da çok farklı olur. Bazı DHKP-C'lileri Yunanistan tutuklamıştı fakat bu darbeyle ilgili konularda farklı tutum gösterdiler.

Etiketler ihbar aa Adil Öksüz