Meral Akşener: Habur rezaletini ben yapmadım, Oslo'da cıvık cıvık konuşmadım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Elbistan mitinginde bir kişi kendisine tepki gösterdi. "Neden terörle ilgili konuşmuyorsun?" sorusu üzerine Akşener, "Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemesi kurmadım, Oslo'da cıvık cıvık konuşmadım" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki mitinginde bir kişi "Neden terörle ilgili konuşmuyorsun?" diye bağırdı. Bunun üzerine Akşener, "Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemesi kurmadım, Barzani'yi öpmedim, 'megri megri' ağlamadım, Oslo'da cıvık cıvık konuşmadım" dedi.

'EN ÇOK KADINLARIN SESİ ÇIKIYOR'

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'e, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde miting düzenledi. Kendisiyle ilgili sloganların kadınlardan geldiğini söyleyen Akşener, "Bu 'Cumhurbaşkanı Akşener' sloganlarında en çok kadınların sesi çıkıyor haberiniz olsun" diye konuştu.

Elbistan'ın hava kirliliği sorunun olduğunu belirten Akşener, "Bir de satılan şeker fabrikası var. Bu fabrikaların satılması demek üreticinin ürünü azaltması demek. Bunların küspesi azalır bu da hayvancılığın yok olması demek" dedi.

'BU HÜKÜMET FABRİKA DÜŞMANI'

"Bu hükümet fabrika düşmanı" diyen Akşener, "Kendi çiftçilerini yokluğa mahkum edenler, suni şeker tüketimiyle de sağlığımız bir yana zürriyetimize el attı bunlar. Fabrikalar şekeri niye pahalı üretiyor, çünkü yatırım yapılmıyor" ifadelerini kullandı. Akşener, seçimi kazanması halinde şeker fabrikalarının satışını iptal edeceğini dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Akşener, "TİKA meselesi attı ortaya Başbakan Yıldırım. Neymiş, TİKA'yı kapatacakmışım, FETÖ talimat vermiş. FETÖ bu ülkeyi ele geçirirken sizler bostan korkuluğu muydunuz? Hem yalan konuşuyorsunuz hem iftira atıyorsunuz. Gereğini yapmayan namerttir, şerefsizdir" dedi.

'PEŞMERGEYİ DAVULLA ZURNAYLA GEÇİRMEDİM'

Akşener konuşurken, bir kişi "Neden terörle ilgili konuşmuyorsun?" şeklinde bağırdı. "Ben terör sorununu çözdüm oğlum" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Bak sizin takım beni nelerle suçluyor bir bilsen. Terör sorunu çözdüğüm için nelerle suçlanıyorum. Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemesi kurmadım, Barzani'yi öpmedim, 'megri megri' ağlamadım. Ve Oslo'da cıvık cıvık konuşmadım. Peşmerge geçerken, 29 Ekim’de davulla zurnayla bu ülkeden onları ben geçirmedim."

Soru soran kişiye kalabalık tepki gösterince Akşener, “Bir şey yapmayın. Bir soru sordu cevabını verdim” dedi. (HABER MERKEZİ)