Pervin Buldan: Erdoğan gitsin torunlarına baksın

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Muş’ta konuştu. Erdoğan'a seslenen Buldan "Erdoğan'ın kafası gitti, çok yaşlandı, artık gitsin torunlarına baksın." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın seçim programı, Muş’un Belediye Meydanı’nda düzenlenen mitingle devam etti. Buldan’a HDP Muş milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit, Şevin Coşkun, Mensur Işık ve Adnan Topçu da eşlik etti.

Muş'un sürekli AKP hükümetinin inkar, ret politikası ve şiddetine maruz kaldığını ifade eden Buldan, "Sizin Ankara'ya gönderdiğiniz vekillere neler yaptıklarını biliyorsunuz? Burcu Çelik Özkan'ı 3 yaşındaki kızı Asmin'den ayırdılar. Ahmet Yıldırım'ın milletvekilliğini Cumhurbaşkanı'na hakaretten düşürdüler. TBMM'de cumhurbaşkanı hakaretten dosyayı olmayan tek vekil yoktur. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin cumhurbaşkanına hakaretten onlarca dosyası var. Ama onlar şimdi kankalar ve sadece HDP vekilleri bu durumda yargılanıyor. Hakaretten bir vekilin vekilliği düşürülüyorsa bu sizin aciziyetinizden kaynaklanıyor" dedi.

'ÜLKE BATTI'

AK Parti hükümeti döneminde kimsenin huzur içinde yaşamadığını söyleyen Buldan, "Ekonomi, adalet yerin dibine battı. Bu ülkeyi OHAL ile yönetiyorlar sonra seçim vaadi olarak 'OHAL'i kaldıracağız' diyorlar. Siz şu an iktidardasınız peki neden hala OHAL var? OHAL onları iktidarda tutuğu için var. OHAL ile yönetilen bir ülke batmış bir ülkedir. Ekonomi sıfıra indiği, hukukun olmadığı, milletvekilinin tutuklandığı, belediye başkanlarının yerine kayyum atandığı bir ülke batmış bir ülkedir" dedi.

Artık kimsenin AK Parti'ye güvenmemesi gerektiğini söyleyen Buldan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Artık AKP'ye kaymakamlar, polisler, hakimler de güvenmesin. AKP kendileriyle yol yürüyenleri bile cezaevine attı. Biz onları bu seçimde göndereceğiz. Erdoğan'ın kafası gitti, çok yaşlandı, artık gitsin torunlarına baksın."