Bozdağ: İnce, 28 Şubat'ı yeniden vaadediyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, eğitim sistemi üzerinden kendisine yönelik "Ortalığı bulandırmasın" diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yanıt verdi. Bozdağ, "Sayın İnce, 28 Şubat'ı yeniden vaadediyor. Ben ortalığı bulandırmıyorum, doğruyu söylüyorum, yalanı Sayın İnce söylüyor" dedi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bozdağ, imam hatiplerle ilgili olarak kendisi için "İmam hatipliler de bu ülkenin çocuklarıdır, benim çocuklarımdır. Kimsenin böyle bir kaygısı olmasın. Bekir Bozdağ ortalığı bulandırmasın" diyen CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye cevap verdi.

İnce'nin, kendi açıklaması içinde imam hatip okullarının varlığından rahatsız olduğunu dile getirdiğini savunan Bozdağ, "Bu kadar okul israftır, suretiyle Sayın İnce, kamuoyunu doğru bilgilendirmiyor. Çünkü açık bir şekilde ifade etmek gerekir ki Sayın İnce, seçim beyannamesini kendisini yalanlıyor. Okul öncesi eğitim 1 yıl, ilköğretim 8 yıl ve kesintisiz olacak. Lise dönemi de 4 yıl olacak. 8 yıl ve kesintisiz olmasının anlamı, imam hatip liseleri başta olmak üzere meslek liselerini tamamının orta kısmının kapatılması demektir" diye konuştu.

'İNCE, YALAN SÖYLÜYOR'

İnce'nin açıklamasının Kur'an kurslarının da kapılacağı anlamına geldiğini söyleyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Çünkü bu 1+8 yıl kesintisiz eğitimi tamamlamayan birisinin Kur'an kursuna gitmesi mümkün olmayacaktır. Hafızlık kursuna başlaması mümkün olmayacaktır. Bu ne demektir? 16 yaşını doldurmadan hiçbir velinin Kur'an kurslarına gönderemeyeceği anlamına gelir. Bu, '28 Şubat'ı canlandıracağım' anlamına gelir. '28 Şubatçıların yaptıkları doğrudur. AK Parti geldi, bu doğruları yok etti. Ben yeniden 28 Şubat'ı hortlatacağım, hayata geçireceğim' anlamına gelir. Bir gazete söylemiş. '28 Şubat'ı vaadediyor'. Sayın İnce, 28 Şubat'ı yeniden vaadediyor. Çok açık, ben ortalığı bulandırmıyorum. Doğruyu ben söylüyorum. Yalanı Sayın İnce söylüyor."

'İNCE’Yİ YANIMA MEMUR OLARAK ALMAZDIM'

"Bozdağ’ın memuru değilim" diyen Muharrem İnce'ye yönelik tepkisini sürdüren Bozdağ, "Ben zaten İnce'yi yanıma memur olarak almazdım. Benim memurum değil; ama doğruları söylemiyor" dedi.

'AMERİKA'DAN ARAYAN BİRİNE HEMEN İNANIYOR'

Muharrem İnce'nin "Fetullah Gülen'i usulüne uygun istemediler" iddiasının gerçek olmadığını söyleyen Bozdağ, "Amerika’dan arayan birine hemen inanıyor. Amerika'dan arayan, adını açıklamadığınız kişiye kayıtsız şartsız hemen inanıyorsunuz da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne neden inanmıyorsun? Amerikalıların ağzıyla konuşmak, FETÖ’nün ağzıyla konuşmak size ne kazandırıyor?" şeklinde konuştu.

'KENDİMİZİ, ABD VEYA BAŞKA GÜÇLERE KULLANDIRTMAYIZ'

ABD'nin Gülen'i koruduğunu dile getiren Bozdağ, "Eksik olan, yanlış olan hiçbir şey yoktur; ancak ABD, teröristbaşını Türkiye’ye iade etmemek için ipe un sermektedir. İnce, ABD’yi suçlamıyor, Türkiye’yi suçluyor. Bu anlaşılır gibi bir şey değil. Biz haddimizi, hududumuzu, hukukumuzu da biliriz. Ne söylediğimizi de biliriz. Kendimizi, ABD veya başka güçlere kullandırmayız; ama Sayın İnce bir telefonla çok rahat kullanılabileceğini ispat etmiştir. Esas kendisinin haddini bilmesi lazım. İnce, ince yalan söylüyor" ifadelerini kullandı. (YOZGAT/DHA)