Yıldırım: Bunlara kalsa, 16 yıldır yapılan eserleri balyozla yok edecekler

Başbakan Yıldırım, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarını eleştirdi. Yıldırım, "Bunlara kalsa, 16 yıldır Türkiye'de yapılan dev eserleri, tünelleri, yolları, hastaneleri balyozla yok edecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da düzenlendiği mitinge Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Yıldırım, Erdoğan'dan önce milletvekili adayları ile sahneye çıkarak, katılımcıları selamladı.

Bugünün, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü olduğunu belirten Yıldırım, "27 Mayıs'ta milletin adamı Adnan Menderes iktidardan uzaklaştırılmış ve halkın seçtiği Menderes, Zorlu, Polatkan ipe götürüldü, idam edildi. Demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum. Aynı darbeci zihniyet 15 Temmuz'da Erdoğan'ı da öldürmek istedi. Ama aziz milletimiz o gece ayaktaydı. Alçaklara geçit vermediniz" dedi.

'İŞLERİ GÜÇLERİ YIKMAK'

Yıldırım, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin açıklamalarını eleştirdi.

"Diğer adaylar be vaat ediyor, AK Parti ne vaat ediyor. Savaştan kaçarak canını kurtaran sığınmacıları ülkelerine geri göndereceğiz diyorlar. Bizim geleneğimizde zordakilere yardım etmek vardır, kucak açmak vardır. Ama bazıları çıkıp ölümden hayatını kurtarmak isteyenlere bile tahammül edemiyorlar, nasıl ülke yöneteceksiniz? Kanal İstanbul'u iptal edeceklermiş. Siz bugüne kadar bu memleket için hangi hayırlı işe 'Evet' dediniz. Bir de çıkmışlar yerli otomobil yapmak ilkellik diyorlar. İlkel olan sizsiziniz. İşleri güçleri ya yıkmak ya bol keseden atmak. Bunlara kalsa, 16 yıldır Türkiye'de yapılan dev eserleri, tünelleri, yolları, hastaneleri balyozla yok edecekler. Bunların derdi, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. 'Onlar olmasın da kim olursa olsun', hadi oradan. 12 seçimde başaramadılar 13'üncü seçimde de başaramayacaklar. Millet size gereken ayarı verip siyasetten emekli edecek." (HABER MERKEZİ)

Erdoğan'dan İnce'ye: Senin ne haddine?Erdoğan'dan İnce'ye: Senin ne haddine?