Sezai Temelli: Kutuplaşmadan dolayı partiler yan yana gelmeye çekiniyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, kutuplaşma nedeniyle siyasi partilerin yan yana gelmekten çekindiğini söyledi. "Diğer partiler temsiliyet yerine kişi üzerinden süreci götürmeye çalışıyor" diyen Temelli, "Ancak biz her kesimin temsil edilmesi çabası veriyoruz. Bu doğrultuda HDP’siz ittifak arayışları da iktidarın değirmenine su taşımaktadır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan 73 sivil toplum örgütü temsilcisi ile bir araya geldi.

Diyarbakır’da bir otelde gerçekleşen buluşmaya Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Bedran Öztürk, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Divan Üyesi İmam Taşçıer, HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca, Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ile HDP ve DBP İl yönetimi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Camcı, “Ayın 6'sında seçim startı vereceğiz. Seçim startı öncesi kurum ve kuruluşların önerilerini dinlemek istedik. Bu toplantıyı önemsiyoruz" dedi.

'VERGİ AFFI SEÇİM RÜŞVETİDİR'

Daha sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de yereldeki dinamikleri önemsediklerini belirtti. Mevcut seçimi panik seçim olarak değerlendirdiklerini söyleyen Temelli, "Son 6 yılda 6 defa vergi affı getirildi. Bütçe açığı artıyor. Faizler artıyor. Kur yükseliyor. Partili Cumhurbaşkanı ise mevcut krizi faiz lobisi gibi iktisadi gelişmeler dışına bağlıyor. Bu vergi affı da seçim rüşvetidir. İktidar cari açığı nasıl kapatacak? Krize karşı adalet programı sağlamak gerekir. Ancak bu tekçi anlayış bundan uzaktır” dedi.

'İKTİDARIN TEK VAADİ OHAL'

AK Parti'nin son 5 yıl tutarsız bir siyaset izlediğini dile getiren Temelli, "Kriz yerel yönetimlerle ortaklaşarak aşılır. Ancak bu iktidar yerelleri güçlendireceğine kayyım politikasını devreye koydu. Daha önce var olan vesayet rejimi şuan diktatöryel bir sisteme doğru gidiyor" ifadelerini kullandı.

"İktidarın önümüzdeki seçim için hiçbir vaadi yoktur" diyen Sezai Temelli "Tek vaadi OHAL’dir. 16 Nisan referandumdan bugüne kadar yapılanlar önümüzdeki 5 yılda neler yapılacağına dair işarettir. Eğer bu filmi beş yıl boyunca görmek istemiyorsak hep birlikte ne yapmalıyız düşünmeliyiz. Herkes bu sürece katılmalı. 24 Haziran en önemli seçim olacak” dedi.

'HER KESİMİN TEMSİLİ İÇİN ÇABA VERİYORUZ'

Cumhurbaşkanlığı seçimine kendi adayları ile gireceklerini ifade eden Temelli, adaylarını 6 Mayıs’ta açıklayacaklarını söyledi. Kutuplaşma nedeniyle partilerin yan yana gelemediğini söyleyen Temelli, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakı'nın azami derecede düşürülmesi için herkesin kendi adayı ile girmesi gerekir. Ülkedeki mevcut kutuplaşmadan dolayı partiler yan yana gelmeye dahi çekiniyor. HDP sadece kendi parti çizgisi ile sınırlı kalmıyor. Herkesi kapsıyoruz. Tüm temsiliyetler önemlidir. Diğer partiler temsiliyet yerine kişi üzerinden süreci götürmeye çalışıyor. Ancak biz her kesimin temsil edilmesi çabası veriyoruz. Bu doğrultuda HDP’siz ittifak arayışları da iktidarın değirmenine su taşımaktadır."

Temelli’nin konuşması ardından toplantı, basına kapalı devam etti.