CHP'li Bekaroğlu: Akşener, tahmin ediyorum 'büyük ittifak'a razı olacak

CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ittifaka katılacağını tahmin ettiğini söyledi. Bekaroğlu, "Bu ittifak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurduğu tuzağı bozacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "sıfır baraj ittifakı"nın kurulması için çalıştıklarını söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ittifaka razı olacağını düşündüğü belirten Bekaroğlu, "Biz 'sıfır baraj ittifakı'nın olması için gayret gösteriyoruz. Sayın Akşener, öyle tahmin ediyorum ki bu 'büyük ittifak'a herkes girmese bile oldukça büyük olabilecek şekilde, bu ittifaka razı olacak" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konuları değerlendirdi. 15 CHP'li milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili eleştirilere yanıt veren Bekaroğlu, eleştirilerin seviyesinin düştüğünü ve "algı operasyonu" yapıldığını söyledi.

'ONLARI DÜŞMAN OLARAK GÖRMÜYORUZ'

Hükümetin "İktidarda kalmazsak yok olacağız" endişesi taşıdığını ileri süren Bekaroğlu, "Biz iktidara geleceğiz ve bir devri sabık falan yaratmayacağız. Adaleti tesis edeceğiz. Onlar gibi davranmayacağız. Bu kadar korkmalarına gerek yok. Biz onları düşman görmüyoruz. Onlar bizim siyasi rakiplerimiz; biz fikirlerimizi anlatacağız, onlar da anlatsınlar, bölmesinler" dedi.

"Biz 'büyük ittifak'ta ısrar istiyoruz, 'sıfır baraj ittifakı'nın olması için gayret gösteriyoruz" diyen Bekaroğlu, "Sayın Akşener, öyle tahmin ediyorum ki bu 'büyük ittifak'a herkes girmese bile oldukça büyük olabilecek şekilde, bu ittifaka razı olacak. Bu ittifak, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurduğu tuzağı bozacak. Dolayısıyla Meclis çoğunluğunu alacağız öncelikle" şeklinde konuştu. (ANKARA/DHA)