Erdoğan'dan Özel'e: Aşağıda olsam ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'in TBMM'deki konuşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Aşağıda olmuş olsam ona sadece ağzının payını değil ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonuna katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bugün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmaları değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in TBMM'deki konuşmasına tepki gösterdi. Erdoğan, "Aşağıda olsam, ona gereken dersi verirdim. Orada o terbiyesizliği yapan kişi, grup başkanımıza karşı parmak sallayan kişi, terbiyesizin tekidir. Aşağıda oturmuyorum, oturduğum makam yukarıda. Aşağıda olmuş olsam, ona sadece ağzının payını değil, ona verilmesi gereken dersin en büyüğünü verirdim" dedi.

Özgür Özel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ın geceyi Ilgaz Tüneli'nde geçirdiğini iddia etmişti. Bunun üzerine Yıldırım, "O gecenin gerçeği şudur: Tanklar senin Genel Başkanına yol verirken, bu ülkenin Başbakanı uçaklara ‘Alçakları vurun’ demiştir" karşılığını vermişti.

Özgür Özel: Erdoğan nerede isterse hazırımÖzgür Özel: Erdoğan nerede isterse hazırım

YSK CUMARTESİ AÇIKLASA, 15'LER OLAYI OLMAZDI

CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesini de değerlendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Senin 15 milletvekilin partinden ayrılıyor, sözde İYİ Parti'ye geçiyor. Sözde İYİ Parti'de, bugün onların koltuklarında o geçenler var mıydı? Bugün oraya onlar oturdu mu? Bu nasıl bir iş? Bunun ahlaki bir yanı olabilir mi? Güneş Motel olayından çok daha öte bir durumu söz konusu? Parlamentomuzun bu duruma düşmesi, bizim için gerçekten bir felaket. YSK, kararı cumartesi  vermiş olsaydı, belki o zaman bu '15'ler olayı' olmayabilirdi"

TBMM'de 23 Nisan oturumu: Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına iktidardan tepkiTBMM'de 23 Nisan oturumu: Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına iktidardan tepki

'SEÇİM İSTEDİNİZ, ŞİMDİ NEDEN BASKIN DİYORSUNUZ?'

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aday olabileceği iddiası sorulan Erdoğan, "O benim sorunum değil" diye konuştu.

Erken seçim kararıyla ilgili yapılan "baskın seçim" yorumlarını eleştiren Erdoğan, "Önce 'Sandık sandık' dediler şimdi 'Baskın seçim' diyorlar. Gönlünüzü yaptık işte, buyurun hayırlı olsun. 'Er meydanı' dediler, buyurun meydan. Benim daha bir buçuk senem vardı, bu makamda durabilirdim. Sen aynen 'Yenilgi yenilgi' alıştın bu işe. Sandıklarda her zaman kaybediyorsun" dedi. (ANKARA/DHA)

Erdoğan: Yaşananlar rezaletErdoğan: Yaşananlar rezalet

Seçim kulisi: Muhalefette son durum!Seçim kulisi: Muhalefette son durum!