CHP AYM'ye gidecek

Seçim yasasında değişiklik içeren düzenlemelerin TBMM'de kabulünün ardından CHP Anayasa Mahkemesi'ne gideceğini açıkladı. HDP'den de 'ittifak değil seçim suçları yasalaştı' tepkisi geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ittifak düzenlemesini de içeren yeni seçim yasası teklifinin TBMM'de kabul edilmesinin ardından milletvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Özel, "Birlikte yarattıkları karanlıkta barajdan korkanlar ittifak şarkısı söyledi. Gece yarısı kurulan kumpasa karşı mücadele ettik. Yaklaşık 20 saatte noktasına virgülüne dokunmadan teklifi geçirmeyi marifet bildiler. Geçen yasayı, anayasaya aykırı maddeler nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne götürmeye ve adil seçim olanakları için mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

CHP Milletvekili Muharrem Erkek de bir açıklama yaparak, "İttifak görünümlü bir koalisyonla karşı karşıyayız. Bunlar Saray için biz demokrasi için mücadele edeceğiz" dedi.

'İttifak yasası' Meclis'te kabul edildi'İttifak yasası' Meclis'te kabul edildi

.

BEŞTAŞ: SEÇİM SUÇLARI YASALAŞTI

Yasaya muhalefet eden partilerden HDP'nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da yasanın geçmesi sonrasında milletvekilleri ile basın toplantısı düzenledi. Beştaş toplantıda, "AK Parti-MHP ittifakı yasa hırsızlığı yapıyor. Tüm muhalefetimize rağmen virgül bile değiştirmediler. Ama halk, oyuna sahip çıkacaktır. Bugün burada ittifak yasası değil, seçim hilelerinin, suçlarının yasalaşması çalışması yapıldı" dedi.

Filiz Kerestecioğlu da, "Artık bu Meclis hiçbir vekilin can güvenliğini hissetmediği bir Meclis haline geldi. Bugün Musa Çam’ın üzerine yüründü. Yapılan ne olursa olsun, söze karşı söz kullanılabilir, kınama alabilir ama artık öyle bir noktaya geldi ki kürsüde konuşan vekilin mikrofonunu kapatma, linç girişiminde bulunma yaşanıyor. Biz iki kadın grup başkanvekili olmaktan mutluyuz. Birbirimizle dayanışabildiğimiz için memnunuz, ciddi olarak erkek egemen ve şiddetin tezahür ettiği bir Meclis’te yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler HDP CHP TBMM ittifak