Burhan Kuzu: Meclis Başkanlığı'na aday gösterilmediğim için kırgınım

AK Partili Burhan Kuzu, TBMM Başkanlığı'na aday gösterilmediği için kırgın olduğunu dile getirdi. Kuzu, "Üzülmedim dersem doğru olmaz. Ama bunu mesele yapıp da partimle nifak meselesi yapmam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti milletvekili Burhan Kuzu, TBMM Başkanlığı'na aday olmayı düşündüğü ve fakat vazgeçtiğini söyledi. Aday gösterilmemesi nedeniyle kırgınlık yaşadığını dile getiren Kuzu, "Küskünlük değil ama biraz kırgınlık oluyor" diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, Habertürk Televizyonu'nda Kübra Par'ın programına katıldı.

Son seçimde, TBMM Başkanlığı'na aday olmayı isteyip istemediği sorulan Kuzu, "Bakanlıkla ilgili hiçbir talebim olmadı. Çünkü başbakanlar kendi bakanını, kendi belirler. Ama Meclis Başkanlığı seçimle gelinen bir yer. Dolayısıyla ben aday olmayı arzu ettim ama partimin içinde bir çatışma, bölünme gibi bir tablo olmasın diye, 3 kez niyetlendim 3'ünde de vazgeçtim" dedi.

'MECLİS'E GÜVENİYORUM'

Kuzu, "Niye aday gösterilmediniz" sorusuna ise, "Olabilir aday göstermeme ama ben her zaman söylüyorum, aday gösterilseydim farklı olurdu. Şu manada, kazanma anlamında söylüyorum. Aday olma durumumda sadece AK Parti'ye değil bütün Meclis'e güveniyorum. Hepsi de oy verirdi bana" yanıtını verdi.

Aday gösterilmemesi nedeniyle kırgınlık yaşayıp yaşamadığı sorulan Burhan Kuzu, şunları söyledi:

"Bu manada biraz kırgınlık var. Küskünlük değil ama biraz kırgınlık oluyor. Sonuç olarak ben bu partinin kurucu üyesiyim ve partiye de ciddi hizmetlerim geçmiştir. Dolayısıyla bunu her zaman söylerim, açık konuşurum üzülmedim dersem doğru olmaz. Ama bunu mesele yapıp da partimle nifak meselesi yapmam."