CHP'li Tezcan: İktidar Türkiye'ye Kuzey Kore modeli getirmek istiyor

CHP'li Tezcan, TTB ve TBB'nin adından 'Türk' ifadesinin kaldırılacağı yönündeki açıklamalara tepki gösterdi. Tezcan, iktidarın internetle ilgili yapmaya çalıştığı düzenlemeyi de "Kuzey Kore modeli" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) başındaki 'Türk' ve 'Türkiye' ifadelerinin kaldırılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Decep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Tezcan, iktidarın internetn üzerinden video yayın yapan kurumlara yönelik yapmak istediği düzenlemeyi de eleştirdi.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Tezcan, şöyle dedi: "Şimdi Türk ve Türkiye lafını da sanki isim babası kendileri onu da nasıl dağıtacaklarını tahsis etme hakkını görüyorlar kendilerinde. TTB ve TBB'nin önündeki Türk ve Türkiye'yi kaldırmaya çalışıyorlar. Kimsiniz siz kimsiniz siz? Nasıl kaldıracaksınız bu isimleri. İsim babası siz misiniz. Canınız isteyince TC'yi kaldıracaksınız, andımızı kaldıracaksınız ondan sonra Afrin'e operasyon yaparken milli olacaksınız. Sizin milliyetçiliğiniz konjonktürel milliyetçiliktir. İşinize gelince ayaklar altına alıp, işinize gelince ağzınıza alıp çiğneyeceksiniz."

'İNTERNETE SANSÜR GETİRME PEŞİNDELER'

İktidarın internet sansürünü hayata geçirme peşinde olduğunu belirten Bülent Tezcan konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnternet medyasını susturma peşindeler. Basını ve görsel medyayı baskı altına aldılar şimdi sosyal medyayı da ele geçirme peşindeler. İnternete sansür getirme peşindeler. İnternet yayıncılığını lisans şartına bağlamaya çalışıyorlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde yayın yapılmadan denetim yoktur. İnternet yayınları denetleniyor şimdi ama yayın yapıldıktan sonra BTK tarafından eğer bir suç unsuru varsa yargı müdahalesiyle denetleniyor. Getirilmek istenen sistem RTÜK kanalıyla lisansları denetleyip lisans vermemek suretiyle yayıncılığı engellemek. İnternete getirilen bu sansür dijital çağda bir dijital sansürdür. Kuzey Kore modelidir. Türkiye'yi Kuzey Kore modeline hapsetmek isteyen bir iktidar anlayışıyla karşı karşıyayız. Dijital çağda dijital diktatörlük peşinde. Buna karşı çıkıyoruz ve devam edeceğiz karşı çıkmaya." (ANKARA/DHA)