Akşener: Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne değil Davutoağlu'na bağırdı

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi'ne yönelik sözleriyle aslında Davutoğlu'nu kastettiğini öne sürdü. Akşener, "O çemkirmenin ardında Davutoğlu'na olan kızgınlık var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Boğaziçi Üniversitesi yerli ve milli değerlere bağlı olmadığı için istenilen yere gelememiştir" sözleriyle ilgili iddiada bulundu. Akşener, "Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı. O üniversiteden mezun olan Ahmet Davutoğlu'na bağırdı. O çemkirmenin ardında Davutoğlu'na olan kızgınlık var" dedi.

'İYİ PARTİ DOĞU VE BATIDA SIKIŞMIŞ SEÇMEN İÇİN ALTERNATİF'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasının açılışında konuştu.  İYİ Parti'nin OHAL şartlarında, darbeye maruz kalmış bir ülkede yola çıktığını söyleyen Akşener, partisinin batı da CHP-AK Parti, Güneydoğu'da ise AK Parti-HDP arasına sıkışmış seçmene kuvvetli bir alternatif olduğunu öne sürdü.

'GİRDİN SARAYA ÇIKAMIYORSUN'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatında ilk defa milletle bu kadar ters düştüğünü iddia eden Akşener, "Girdin saraya çıkmıyorsun. Kapalı alanlarda muhtarlara konuşuyorsun. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ne bağırmadı. O üniversiteden mezun olan Ahmet Davutoğlu'na bağırdı. O çemkirmenin ardında Davutoğlu'na olan kızgınlık var" diye konuştu.

Eski Boğaziçi Rektörü Ergüder'den Erdoğan'a tepki: Büyük haksızlık yapıldı çok üzgünümEski Boğaziçi Rektörü Ergüder'den Erdoğan'a tepki: Büyük haksızlık yapıldı çok üzgünüm

'SEN KORKSAN BİZ MÜSADE ETMEYİZ KORMA'

Kırıkkale girişinde gördüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan afişin üzerinde 'Diz çöktüremeyeceksiniz' ifadesinin yer aldığını kaydeden Akşener, "İstiklal Marşı 'Korkma' diye başlar. Erdoğan'a afiş yapmışlar; sen korksan, biz müsaade etmeyiz, biz varız korkma" dedi.

'DÜNYA LİDERİ SUDAN'DAN ET ALDI'

Konuşmasının devamında ekonomi ve dış politikaya ilişkin eleştirilerde bulunan Akşener, şunları söyledi: "Dünya Lideri, Sudan'dan et aldı, Tunus'tan zeytinyağı aldı, Fransa'ya gitti uçak aldı. 'Eyy Hollanda' vardı, meğer onlarla da iyi dostmuşuz. Adam kendi cebinden kendi parasıymış gibi ulufe dağıtıyor. Fransa'dan yapılan bir açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyindeki Ayn-El Arab bölgesini devlet olarak tanıdıklarını ilan etti. Erdoğan 'Dostum Macron' dedi. Şimdi o adam titriyordur. Kime öyle dese uçtu gitti. Umarım bir gün bize de demez." (KIRIKKALE/DHA)

Boğaziçi Rektörü Özkan, Erdoğan'ın eleştirilerinin ardından liste paylaştıBoğaziçi Rektörü Özkan, Erdoğan'ın eleştirilerinin ardından liste paylaştı